0

Д ържавната опера в Русе ще зарадва своите почитатели със спектакъл под открито небе. Артистите ще представят „Набуко“ от Джузепе Верди на 6 август тази година на сцена пред сградата на Операта. Събитието ще започне в 21,00 часа, а входът ще е свободен.

Държавната опера в Русе ще зарадва своите почитатели със спектакъл под открито небе. Артистите ще представят „Набуко“ от Джузепе Верди на 6 август тази година на сцена пред сградата на Операта. Събитието ще започне в 21,00 часа, а входът ще е свободен.

„Това лято е по-различно за всички нас предвид усложнената епидемична обстановка. Но дейците на културата не спят спокойно, щом става въпрос за изкуство и опера. Идеята е на път да се осъществи, от русенци се иска единствено присъствие“, подканят от културния институт.  

На откритата сцена ще излязат 150 артисти, които ще влязат в ролите на войници, офицери, жреци и хора от народа на Йерусалим и Вавилон. Спектакълът е специално адаптиран сценично за открито пространство. Режисьор е Аделаида Якимова – Фурнаджиева, а на диригентския пулт ще застане Димитър Косев.

На мястото ще има урни и всеки, който желае, може да дари средства за Русенската опера. Събитието се осъществява с подкрепата на Община Русе.