0

А встралийски пожарникари, които за късмет се оказали наблизо, са организирали "спасителна акция" заради куче, преплувало километър в преследване на патици, пише в. "Дейли стар".

Австралийски пожарникари, които за късмет се оказали наблизо, са организирали "спасителна акция" заради куче, преплувало километър в преследване на патици, пише в. "Дейли стар".

Едно от любимите занимания на Инди - черен женски лабрадор, е да преследва патици. При поредния си набег в реката на парк в предградие на Мелбърн, косматата преследвачка зачезнала от погледна на стопанката си, която се паникьосала и не знаела какво да прави.
За късмет огнеборците от пожарната служба на щата Виктория провеждали наблизо тренировъчно обучение и се отзовали на призива за помощ на ошашавената стопанка.


Пожарникарите отплавали с лодките си по реката в търсене на Инди. Случаен минувач ги насочил към езерото Еджуотър Марина, където забелязал кучето.
Описвайки случката на страницата си във Фейсбук, пожарникарите разказват, че когато я открили, Инди изобщо не изглеждала изморена, въпреки че била преплувала километър, и продължавала доволно да преследва патици. По думите им кучето ни най-малко не изглеждало като нуждаещо се от спасяване. Все пак огнеборците успели да хванат Инди и да я върнат на благодарната й стопанка.