Онлайн събитие ще разяснява на фирмите как да отворят детски кътове

Онлайн събитие ще разяснява на фирмите как да отворят детски кътове

На 23 октомври 2020 г. (петък) от 11:00 часа ще се проведе онлайн информационна среща с желаещите да кандидатстват по операция „Детски кътове“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Това съобщиха от социалното министерство.

Онлайн събитието ще се проведе под формата на уебинар с възможност за включване на до 500 участници.

За допускане до онлайн събитието е необходима предварителна регистрация, достъпна на
https://us02web.zoom.us/…/register/WN__J-jllYpRuG1GgiEKmAJag . В рамките на уебинара на 23 октомври ще бъдат представени Условията за кандидатстване и приложенията към тях. По време на събитието ще има възможност за задаване на въпроси в специалната сесия за въпроси и отговори (Q&A).

За изграждане на детски кът могат да кандидатстват работодатели – юридически лица със стопанска и нестопанска цел, държавни институции и общини. Допустимо е партньорство между до 5 работодатели за създаването на общ детски кът. Детегледачите ще бъдат наемани чрез Бюрата по труда, като при необходимост, ще преминават обучение. Възнаграждението им ще зависи от това дали услугите са почасови или целодневни, като по проектите ще се поема възнаграждението им за период до 12 месеца. Минималният размер на финансовата подкрепа от ОПРЧР за създаване на детски кът на работното място е 50 000 лв., а максималният – 150 000 лв. Крайният срок за кандидатстване е 15 декември 2020 г. в електронната информационна система ИСУН 2020.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.