Онлайн продажбите са намалели преди коронавируса

Онлайн продажбите са намалели преди коронавируса

Търговията с храни през февруари расте едноцифрено спрямо януари, показват данните на Националния статистически институт. Общо оборотът в търговията на дребно през месеца расте с 0.9% спрямо януари и с 5.5% спрямо година по-рано според календарно изгладените данни.

Търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия през месеца расте с 3.3%, намаление на оборота е регистрирано в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 0.3%. С 1.7% растат продажбите на компютри и комуникационна техника, продажбите на фармацевтични и медицински стоки, козметика и тоалетни принадлежности - с 1.5%, и с едва 0.4% на дрехи и обувки.

След голямото пазаруване през декември и януари онлайн поръчките се свиват с 3.5%. На годишна база с 10.2% растат продажбите на дребно с нехранителни стоки, тези с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия (с 2.4%).

Намаление е отчетено при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали (с 0.9%). По-значителен ръст има при продажбите на облекло и обувки - със 17.3%, в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 14.8%, в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки, козметика и тоалетни принадлежности - с 10.7%, и в търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 9.4%.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.