Онлайн предварителни и редовни изпити ще провеждат в УНСС

Онлайн предварителни и редовни изпити ще провеждат в УНСС

Стартира онлайн подаването на документи за участие в предварителните приемни изпити в Университета за национално и световно стопанство, съобщиха от там. Освен онлайн, кандидат-студентите могат да подават документи в УНСС и в регионалните бюра в страната, крайният срок за това е 19 юни обявиха още от университета.

Изпитите са на 22 юни – по география на България, на 23 юни – по история на България и на 24 юни – по български език и литература.

Редовните кандидатстудентски изпити ще бъдат от 2 до 5 юли. Документи за участие в тях ще се подават от 15 до 29 юни, разясниха още от УНСС.

Кандидат-студентите могат да кандидатстват с оценка от матурата или с предварителни изпити онлайн, или с редовни изпити онлайн или хартиени (ако епидемиологичната обстановка го позволява).

Във връзка с епидемията от COVID-19 и социалната изолация специално за кандидат-студентите УНСС разработи първата по рода си в България иновативна система за провеждане онлайн на кандидатстудентски изпити. Системата, която е съобразена с най-новите дигитални технологии и гарантира пълна сигурност на кандидатстудентската информация, е базирана на изкуствен интелект, пълна автентификация (доказване на самоличността) на кандидат-студентите и криптиране и цифрово подписване на оценките от приемните изпити.

През новата учебна година УНСС ще приеме стотния си юбилеен випуск. Първокурсниците ще се обучават в 37 специалности, редовна форма на обучение, 5 специалности – дистанционно обучение, и 6 специалности с преподаване на английски език.

           

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.