Онлайн изпит по математика в ТУ-София в събота

Онлайн изпит по математика в ТУ-София в събота

Вторият отдалечен предварителен кандидатстудентски изпит по математика за прием в Техническия университет – София за учебната 2021/2022 година ще се състои на 10-и април (събота) от 9 часа. Тестът ще се проведе чрез използване на специализирана университетска платформа и приложението Google Meet.

Допуснатите до изпита трябва да имат отдалечен достъп чрез непрекъсната интернет връзка до компютърна конфигурация с налични и работещи видеокамера и микрофон. Продължителността на изпита е 4 астрономически часа, разделени на два модула по 120 минути, като между тях има 15 минути задължителна почивка. Първият модул се състои от 20 задачи с по-малка трудност, като всяка вярно решена задача носи 1 точка. Вторият модул се състои от 10 задачи с по-голяма трудност, като всяка вярно решена задача носи 2 точки. Максималният брой точки от теста е 40. 

В събота ще се състои и отдалечен предварителен кандидатстудентски изпит по рисуване, а в неделя по композиция. Продължителността на тези изпити е 5 астрономически часа, разделени на три модула по 100 минути, като между тях има две задължителни почивки по 15 минути. С оценките от тези два изпита се кандидатства за специалността „Инженерен дизайн”.

През март вече се проведе отдалечен предварителен изпит по математика, на който се явиха 776 кандидат-студенти. Миналата година ТУ – София беше първото висше училище в България, което организира кандидатстудентски изпити по този начин. Следващият отдалечен предварителен кандидатстудентски изпит поматематика е насрочен за 24-и април.

Кандидатстудентската кампания на Техническия университет – София за академичната 2021/2022 г. протича по иновативен начин – всяка седмица в периода от 11 февруари до 22 април ще се провежда онлайн кандидатстудентско студио, по време на което се представят 32-те бакалавърски специалности на 14-те факултета. Студиото се излъчва в YouTube канала на Техническия университет – София на адрес https://www.youtube.com/channel/UCinqGTOodXErbBBW7v01H_A и Facebook страницата на университета – https://www.facebook.com/technicaluniversitysofia .

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.