0

Н ови измамни схеми за доставка на изгодни дърва за огрев и пелети са продиктувани от пандемията. Те вървят онлайн, в социалните мрежи, съобщават от ОДМВР Шумен. 

Нови измамни схеми за доставка на изгодни дърва за огрев и пелети са продиктувани от пандемията. Те вървят онлайн, в социалните мрежи, съобщават от ОДМВР Шумен. 

През последните дни е в ход актуално за сезона предлагане на дърва за огрев на "много добра цена". В предложенията задължително се оповестяват значително по-ниски цени на желаните за отопление суровини. Уловката е, че "търговците" искат предварително плащане. Обикновено то е в рамките на около 200 лева, а обещанието е, че до няколко дни ще доставят на адрес дървата за огрев или пелетите. Комуникацията, с уговорките за плащане, протича пак в социалните мрежи. Оставят телефони за връзка, на които след като не бъде спазена уговорката за доставка, не отговаря никой.

"Молим да не се доверявате на непознати хора, които предлагат изгодни сделки. Не предоставяйте парични средства на непроверени търговци, не превеждайте пари предварително", съветват от шуменската полиция.