Онлайн анкета пита родителите как искат да учат децата им

Онлайн анкета пита родителите как искат да учат децата им

Онлайн анкета проучва анкета проучва нагласата на родителите относно начина, който предпочитат да протича учебният процес в училищата на децата им с оглед на усложнената епидемологична обстановка в страната. Проучването, което е дело на на Институтът за изследвания в образованието и Асоциация Родители.

Всеки, който попълни анкетата, може да посочи дали предпочита обучението да е присъствено или онлайн за всички, дали само част от учениците да преминат онлайн или пък да се въведе смесена форма (комбинираща присъствено и онлайн обучение по определена схема). Посочват се и за колко време според тях е подходящо да се мине към дистанционни уроци.
Родителите могат да споделят какви биха били основните предизвикателства при провеждането на онлайн обучение за детето или децата им. Прави се и проучване на мотивацията на хлапетата да учат, като има възможност да се дадат отговори за до 3 деца.
Анкетата е изцяло анонимна и отнема не повече от 10 минути. Родителите обаче трябва да посочат своя пол, възраст, образование, говорим език в семейството, дали столицата, голям или малък град. В кой клас и какво училище посещава детето им. Имат възможност да дадат отговор и за повече деца.
Данните от изследването ще бъдат внесени официално в МОН за подпомагане на процеса на вземане на решения с отчитане на гледните точки на всички заинтересовани страни.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.