В натовареното ежедневие, може да бъде трудно да се отдели време за посещение при лекар, а проверката на симптомите в Google води до хипохондрия. Онлайн консултациите с реални лекари биха били от помощ, но само разговорите или кореспонденцията с пациент, често не са достатъчни за лекаря да постави точна диагноза. За да осигури по-пълноценно присъствие на лекаря, новата медицинска кабина OnMed Station е оборудвана с HD камери и различни сензори, дори може да предоставя предписаните лекарства.

Медицинските телепрегледи може да променят цялостно здравеопазването, но досега опитите не бяха много успешни. Съществуват роботи, които обикалят из болниците, но позволяват на лекарите само да виждат и говорят с пациентите, и да преглеждат медицинските им картони, от разстояние.


OnMed Station е предназначена да предостави на лекарите много по-пълно телеприсъствие. Пациентите влизат в медицинската телефонна кабина и се свързват с лекар, с който могат да се виждат и разговарят. Освен прегледа на жизнените показатели на пациента посредством образ и звук, лекарят може да получи показания ръста, теглото, индекса на телесна маса (ИТМ), кръвното налягане, дишането и съдържанието на кислород в кръвта. Кабината дори може да прави термални изображения, за проверка на телесната температура или за диагностицирането на инфекции.


След приключване на прегледа, OnMed Station може да предостави предписаните лекарства, като разполага със стотици от най-често използваните лекарства. Ако кабината не разполага с предписаното лекарство, може да отпечата рецепта, с която пациентът да отиде в аптека. Докато поддържането на достатъчно количество лекарства, може да представлява сериозен риск за сигурността, OnMed казва, че всичките лекарства са заключени в „сигурен, автоматизиран трезор”.

OnMed Station се грижи и за поверителността, по няколко начина. Когато пациент влезе в кабината, стъклената врата автоматично се заключва и матира, а високоговорителите са подредени така, че само пациентът може да чува гласът на лекаря, за да не може да се види или чуе отвън.


За да е сигурно, че пациента е този, за които се представя, системата използва 3D лицево разпознаване за идентифициране на пациента. Също така, всички лекари ще имат лиценз за щата, в който се намира OnMed Station, а техните документи ще бъдат показвани на екран, за да може пациентите да ги виждат.


OnMed казва, че медицинската станция позволява пациентите да бъдат преглеждани за по-малко от 15 минути, което спестява много от времето и на лекарите и освобождава болниците и спешните отделения.


OnMed Station поддържа хигиената с вградено ултравиолетово осветление, което стерилизира въздуха и всички повърхности в кабината между прегледите на пациенти.

Тази година, OnMed ще разположи медицински станции в САЩ, на места като колежи, големи компании, летища и хотели, а прегледа ще струва, колкото посещението на лекар. Въпреки това, компанията казва, че тези разходи могат да бъдат включени в таксите за обучение на колежите или да бъдат част от здравните разходи на работодателя.

 

По темата: OnMed OnMed Station K
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Aurora ще извършва квинтилион операции в секунда

Следващо поколение суперкомпютър от Intel

Aurora ще извършва квинтилион операции в секунда

Идва следващото поколение суперкомпютри. Intel и Министерство на енергетиката на САЩ (US Department of Energy) ще създадат първия в света екзаскейл суперкомпютър, способен да извършва милиард милиарда изчисления в секунда, през 2021 г., предоставяйки голям напредък в различни области на научните изследвания. Новата система, наречена Aurora, ще бъде хиляда пъти по-мощна от поколението петаскейл, което от 2008 година все още се използва.

По-бързи процесори и поддръжка на Apple Pencil

Apple обнови iPad Air и iPad Mini

По-бързи процесори и поддръжка на Apple Pencil

Apple обнови отдавна пренебрегваните iPad Air и iPad Mini, предоставяйки по-бюджетна алтернатива на моделите си от висок клас iPad Pro.

Електрическия моноцикъл изминава 40 км без значение от терена

KO1 + минава от всякъде

Електрическия моноцикъл изминава 40 км без значение от терена

Едноколесният електрически скутер KO1 на компанията Kiwano, представен още през 2017 г. предлагаше обсег от 30 км и максимална скорост от около 32 км / ч. Новият модел KO1 +, много наподобява предшественика си, но е съвсем различен.