В натовареното ежедневие, може да бъде трудно да се отдели време за посещение при лекар, а проверката на симптомите в Google води до хипохондрия. Онлайн консултациите с реални лекари биха били от помощ, но само разговорите или кореспонденцията с пациент, често не са достатъчни за лекаря да постави точна диагноза. За да осигури по-пълноценно присъствие на лекаря, новата медицинска кабина OnMed Station е оборудвана с HD камери и различни сензори, дори може да предоставя предписаните лекарства.

Медицинските телепрегледи може да променят цялостно здравеопазването, но досега опитите не бяха много успешни. Съществуват роботи, които обикалят из болниците, но позволяват на лекарите само да виждат и говорят с пациентите, и да преглеждат медицинските им картони, от разстояние.


OnMed Station е предназначена да предостави на лекарите много по-пълно телеприсъствие. Пациентите влизат в медицинската телефонна кабина и се свързват с лекар, с който могат да се виждат и разговарят. Освен прегледа на жизнените показатели на пациента посредством образ и звук, лекарят може да получи показания ръста, теглото, индекса на телесна маса (ИТМ), кръвното налягане, дишането и съдържанието на кислород в кръвта. Кабината дори може да прави термални изображения, за проверка на телесната температура или за диагностицирането на инфекции.


След приключване на прегледа, OnMed Station може да предостави предписаните лекарства, като разполага със стотици от най-често използваните лекарства. Ако кабината не разполага с предписаното лекарство, може да отпечата рецепта, с която пациентът да отиде в аптека. Докато поддържането на достатъчно количество лекарства, може да представлява сериозен риск за сигурността, OnMed казва, че всичките лекарства са заключени в „сигурен, автоматизиран трезор”.

OnMed Station се грижи и за поверителността, по няколко начина. Когато пациент влезе в кабината, стъклената врата автоматично се заключва и матира, а високоговорителите са подредени така, че само пациентът може да чува гласът на лекаря, за да не може да се види или чуе отвън.


За да е сигурно, че пациента е този, за които се представя, системата използва 3D лицево разпознаване за идентифициране на пациента. Също така, всички лекари ще имат лиценз за щата, в който се намира OnMed Station, а техните документи ще бъдат показвани на екран, за да може пациентите да ги виждат.


OnMed казва, че медицинската станция позволява пациентите да бъдат преглеждани за по-малко от 15 минути, което спестява много от времето и на лекарите и освобождава болниците и спешните отделения.


OnMed Station поддържа хигиената с вградено ултравиолетово осветление, което стерилизира въздуха и всички повърхности в кабината между прегледите на пациенти.

Тази година, OnMed ще разположи медицински станции в САЩ, на места като колежи, големи компании, летища и хотели, а прегледа ще струва, колкото посещението на лекар. Въпреки това, компанията казва, че тези разходи могат да бъдат включени в таксите за обучение на колежите или да бъдат част от здравните разходи на работодателя.

 

По темата: OnMed OnMed Station K
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Алгоритми на Google диагностицират по-точно рак на белите дробове

Изкуствен интелект помага за ранната диагностика на рак

Алгоритми на Google диагностицират по-точно рак на белите дробове

Ранното диагностициране на болестта рак, във всичките й форми, е от изключителна важност, но при рак на белия дроб това може значително да подобри шансовете за живот на пациента, но както при всички видове рак, е много по-лесно да се говори, отколкото да се направи.

Сигурност на родителите и полезни функции за децата от Novus Core

Детски умен часовник и телефон в едно устройство

Сигурност на родителите и полезни функции за децата от Novus Core

Умните часовници и смартфоните за деца не са новост, като от скоро, дори FitBit предлага детски умен часовник, но китайската компания Abardeen има малко по различен подход. Най-новото предложение на компанията, което от тази седмица набира средства в Kickstarter, използва модулен дизайн, комбинирайки телефон и умен часовник за деца.

Робота плува в човешкото тяло

Миниатюрен самолет за доставка на лекарства

Робота плува в човешкото тяло

С развитието на технологиите, нараства броя на разработваните миниатюрни роботи, способни да извършват целеви доставки на лекарства в човешкото тяло. Едно от най-новите роботизитани устройства използва наподобяваща кит опашка и криле, които се сгъват нагоре или надолу, когато е необходимо.