Омбудсманът иска по-дълъг срок за обсъждане наредбите за цените на парното и тока

Омбудсманът иска по-дълъг срок за обсъждане наредбите за цените на парното и тока

Омбудсманът иска по-дълъг срок за обсъждане наредбите за цените на парното и тока. Диана Ковачева е изпратила поредна препоръка до КЕВР, съобщават от институцията на обществения защитник.

От там уточняват, че този път омбудсманът призовава регулатора да удължи срока за онлайн общественото обсъждане на двата проекта на наредби за регулиране цените на електрическата и топлина енергия, планирано за четвъртък - 5 май 2020 г. от 10 и 11 ч.

Тя припомня, че съобщението за това, че наредните са пуснати за обществено обсъждане е от 30 април.

Ковачева подчертава, че до датата на общественото  обсъждане - 5 май, реално има 4 дни, от които само един е работен. Според нея този подход на КЕВР е не само неприемлив, но и формален, защото заинтересованите страни няма да имат достатъчно време да се запознаят с предложенията, а това ще възпрепятства тяхното ефективно участие в дискусията.

„С оглед на изложеното и на основание Закона за омбудсмана, отправям към Вас препоръка обществената онлайн дискусия на проектите за изменение и допълнение на двата нормативни документа да се отложи за по-късна дата, преди крайния срок на общественото обсъждане на 14 май, с цел постигане на професионален и ползотворен дебат“, аргументира позицията си омбудсманът.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.