Олигархът Прокопиев – Кръстника на мейнстрийма

Олигархът Прокопиев – Кръстника на мейнстрийма

*Дневник и Капитал – флагмани на фалшивите новини

*Медиите на Господаря на хапчетата Донев и на Газовия барон Дончев също разпръскват отровата на фейковете

*Целта е да превземат държавата на абордаж чрез пари, дезинформация и задкулисни договорки

*Хор от агенти на ДС пее за БГ Мадоф

В стенограма от полуконспиративните срещи на задкулисието АРГО олигархът Иво Прокопиев признава, че владее мейнстрийма. Под това понятие се разбира цялата мрежа от медии, чрез които кръгът „Капитал“ през последните 20 години се опитва да зададе виртуален дневен ред на обществото и да скрие задкулисието.

Мейнстриймът е плоскостта, чрез която се разпръскват фалшивите новини и е базов елемент в паралелната държава на Фетхуллах Костов, създадена от банки, обръчи от фирми, фондации, кръгове от грантови НПО-та и съдебни зависимости, най-ярко видими чрез атаките на тогите на олигархията от Съюза на съдиите в България и на шефа на ВКС Лозан Панов.

Дезинформация

Целта е държавата да бъде взета на абордаж чрез пари, пропаганда, политически задкулисни договорки, а обществото да бъде заразено с отровата на фейковете. Олигарсите използват мейнстрийма и като щит срещу Темида, и за удари срещу прокуратурата, като всяко разследване срещу тях се представя като покушение срещу свободата на словото. Всички, дръзнали да разкриват грабежа им, са заливани с море от дезинформация. Безспорно Прокопиев е Кръстника на мейнстрийма у нас. Разградският номенклатурчик дирижира фалшивите новини не само чрез тежката си артилерия – изданията „Дневник“ и „Капитал“. Влиянието му се разпростира в много по-широк кръг от медии, де юре независими една от друга, но де факто налагащи една и съща копи-пейст политика в интерес на шепа олигарси от бизнескръга му.

Сянката на ДС

Зад целия мейнстрийм прозира червената номенклатура и дебелата сянка на тоталитарната Държавна сигурност. Бащата на Прокопиев е офицер от УБО на ДС – службата, която пазеше велможите от Политбюро, и е един от любимците на Тато. Преди Десети ноември Господаря на хапчетата Огнян Донев, който сега е собственик на присъдружния на Прокопиев сайт и списание „Клуб Z”, е съветник в Министерския съвет на самия свой адаш Огнян Дойнов – една от знаковите фигури на Прехода. Бащата на Донев е секретен сътрудник (агент) на Първо главно управление на ДС (комунистическото външнополитическо разузнаване на режима) с псевдоним Антонов. Таткото е шпионирал сегашните ни съюзници от ЕС Австрия и ФРГ, която по това време вече е била и членка на НАТО. Газовият барон Сашо Дончев, чието бутиково седмично издание „Сега“ е важен елемент от Фабриката за фалшиви новини, е червен директор в Строително-монтажното управление, изграждало в екс-СССР магистралния газопровод „Тула-Москва-Киев“. И дължи бизнеса си на факта, че е бил състудент на сина на покойния газов император на Русия Рем Вяхирев.

Ефирът

В сферата на влияние на Прокопиев влиза дори национална телевизия - bTV. Ефирът й представя най-вече гледната точка на подсъдимите и обвиняемите. Факт, който лъсна с огромна сила при акцията на прокуратурата срещу организираната престъпна група, ръководена от хазартния бос Васил Божков. Телевизията се превърна в комфортен терен за защитните тези на Божков, криеше в продължение на седмици информация по случая и дори най-безцеремонно и безпрецедентно цензурира говорителя на главния прокурор – Сийка Милева. За бруталната цензура на висш държавен служител призна самата Милева. Коалицията „bTV – Капитал“ се представя от трима придворни на Прокопиев тв журналисти – директора на „Новини, актуални предавания и спорт” Венелин Петков

и водещите Антон Хекимян и Светослав Иванов. Триото правоверно спазва дневния ред на Прокопиев и ортаците му олигарси, независимо дали трябва да бъде защитаван съпругът на Черния лебед Лозан Панов, или да се оклевети някой неудобен. Миналата неделя Светослав Иванов даде трибуна на бившия посланик на САЩ у нас Джеймс Пардю. Ексдипломатът не се поколеба да нападне от ефира на bTV президента Доналд Тръмп, наричайки го „голяма риба“ и го обвини в „корупционни практики“. Поведението на Пардю е разбираемо - той застъпва тезите на финансовия спекулант Джордж Сорос, захранващ у нас с милиони долари грантови НПО-та чрез неговото „Отворено общество“. Неразбираемо обаче е щедрото спонсорство на фондация „Америка за България“ за мейнстрийма, който с парите на американския данъкоплатец у нас провежда политика срещу Доналд Тръмп и в интерес на Русия.

Руски връзки

Руските връзки са най-явни при фараона Цветан Василев, източил между 5 и 6 млрд. лева от пирамидата КТБ. Приятелският му кръг включва православния олигарх Константин Малофеев, ортака му Дмитрий Косарев, генерала от КГБ и СВР (Службата за външно разузнаване на Русия) Леонид Решетников, белгиеца с руски паспорт Пиер Луврие, който се опита да открадне златните активи на КТБ за 1 евро. Малофеев и Решетников са с 10 годишна забрана да влизат у нас, тъй като по ирония на съдбата на 9 септември 2019 г. прокуратурата разкри заговора, наречен „План България“, с който БГ Мадоф искаше да дари руските си покровители с активи за 500 млн. евро, а страната ни да бъде извадена от евро-атлантическа орбита и пришита геополитически към Русия. Заради това русофил №1 у нас Николай Малинов, който по неговото признание си хортува с ген. Решетников, е обвинен в шпионаж.

Руските връзки прозират и при хакерската атака срещу НАП, раздрусала държавата миналата година. Оказа се, че разследващият сайт „Бивол“, чийто главен редактор е Атанас Чобанов, е получавал хакнатите файлове през приложението „Телеграм“ от служителя в „ТАД груп“ Кристиан Бойков. Съпругата на Чобанов Мария Онучко, която работи за Russia Beyond the Headlines („Русия отвъд заглавията”) – задграничен проект, зад който се твърди, че стои кремълската пропагандна машина, е дъщеря на дългогодишния кореспондент на РИА Новости в Париж и Брюксел Виктор Онучко. Франция през 80-те години на миналия век е особено интересна за съветските шпиони. Агенти на КГБ и ГРУ на Съветската армия щъкат из Париж, събирайки разузнавателни сведения за президента Франсоа Митеран и правителството, което на моменти е и срещу него. От друга страна научнотехническото разузнаване кръстосва авиоизложението на летището „Бурже“ в опит да открадне върхови технологии. В епохата на Студената война в Париж е централата на КОКОМ. Това е Координационният комитет за контрол над износа, създаден главно от страните на НАТО. Той следи експорта на изделия с двойна употреба за СССР и сателитите му от соцблока. Съветските шпиони са много активни в това отношение, за да заобиколят забраните и да се доберат до стоки и технологии, които могат да използват за военни цели. На фона на всичко това обаче Чобанов сее лъжи зад граница и у нас, а в наивитета си стана обект на присмех, след като лансира конспиративната теория, че мафията веднъж го сплашила с... плюшен син вълк.

Ченгетата

Цялата схема на мейнстрийма нямаше да е пълна, ако в нея не присъстваха и ченгетата на повикване, също със здрави руски връзки. Великобритания е ключовата дума, която свързва двама от най-гласовите – Огнян Стефанов и Илиян Василев. Те са „силоваци“ в мейнстрийма. Стефанов ни се представя като създател на сайта „Фрогнюз“, който играе ролята на пресцентър на БГ Мадоф. Комисията по досиетата го уличи като съдържател на явочна квартира с псевдоним Академик към Второ главно управление на ДС (контраразузнаването на режима). Стефанов е бивш политически офицер от БНА, завършил е Малката консерватория – Висшето военнополитическо училище в град Лвов в Украйна в бившия СССР, което е ковачница на кадри за политически офицери в армиите на бившия соцблок и военни журналисти. В квартирата му са ставали конспиративните срещи между внедрените агенти в мисията на Нейно Величество в София и офицерите от ВГУ. Агент Сашо от ПГУ на ДС – Илиян Василев, който е бивш посланик в Москва, пък е слухтял за британски земеделски лидер в София. Днес двамата агенти се изживяват като журналисти, анализатори, експерти и демократи. За Стефанов (Академик) дори има свидетелски показания в делото КТБ, че е взимал големи суми на ръка от порядъка на 200-300 хиляди лева от окрадения трезор.

Миналата сряда в Брюксел Чобанов се опита да направи скандал на главния прокурор Гешев и се наложи евродепутатът Александър Йорданов да се намеси. До Чобанов стоеше друг герой от ДС - подвизаващият се днес като автор на авторитетното издание Euroactiv Георги Готев - агент Иванов. Той е доносничел за чужди журналисти във ВГУ на ДС, сътрудничил е на тайните служби и след 10 ноември. Сега живее в белгийската столица. Напоследък среща щедрата подкрепа на изданията на уж прозападно настроения Прокопиев. Квинтетът агенти на ДС, обслужващи мейнстрийма, включва и представящия ни се за виден анализатор от „Сега“ Светослав Терзиев и водещия в “Евроком“ и ТV+ Веселин Дремджиев. Терзиев е агент на Шесто Управление и ПГУ на ДС с псевдоними Филип, Каменчев (Камен), а Дремджиев е агент Богдан от Шесто управление на ДС, политическата полиция на режима.

Трите каки

Стояна Георгиева, Люба Кулезич, Соня Колтуклиева – те са три каки с различна роля и степен на значимост в мейнстрийма. Водеща сред тях е пожизнената говорителка на бившия премиер Иван Костов – Стояна Георгиева. Често я наричат „Майката на фалшивите новини“. Заради факта, че тиражира огромната манипулация в сайта „Медиапул“, че европейската комисия иска оставката на тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров. Наложи се дори зам.-председателят на Еврокомисията Франс Тимерманс да даде специална пресконферения, за да обори този фейк. Именно тогава лъснаха и задкулисните връзки между Фабриката за фалшиви новини на „Капитал“ и „Медиапул“ и продуктите на политическия инженеринг на Фетхуллах Костов. „Медиапул“ винаги е гравитирала около кръга „Капитал“ и никога не се отклонила от спуснатите й опорни точки. През годините тезите, които защитава „Медиапул“, и скандалите, които продуцира, се менят, константа остава само една величина – те винаги са в полза на Драгалевския лаборант. Претенциите на Георгиева за независима журналистика обаче катастрофираха, когато се разбра, че тя бабува на партията „Дай, България“.

Водещата на бутиково предаване в непретенциозна телевизия Люба Кулезич предано отстоява с ъпгрейдната визия интересите на банкера беглец Цветан Василев. Винаги когато БГ Мадоф иска да каже нещо на аудиторията, за да замете крадливата си репутация под килимчето, Кулезич е насреща. На щедростта на банкера беглец в минали времена се е радвала и Соня Колтуклиева, която е с обвинение, че не е декларирала пред НАП 90 000 лева получени за пиар от БГ Мадоф. Към групата се числи и застъпничката на прайдовете Полина Паунова. Георгиева услужливо преотстъпи острието си Полина на финансираното от Държавния департамент на САЩ радио „Свободна Европа“. Същата работи и с радио „Свободна Европа“. Схемата работи като добре смазана машина. Кръгът "Капитал" спуска опорните точки. Сайтът "Медиапул" ги поема. След това някой от бившите й кадри, командировани в "Свободна Европа", излиза с нещо като анализ, в който са синтезирани всички опорни точки. По този начин, скрити зад авторитета на радио "Свободна Европа", задкулисните играчи превърнаха една уважавана медия в резервна бухалка.

Бухалка

Доверен кадър на Иво Прокопиев, обслужващ интересите му, е Николай Стайков. От престараване той сгафи със сериала, наречен „Делото КТБ: Липсващите имена“, изпратен по компетентност на българската секция на „Свободна Европа“. 11-минутният клип, почиващ не на доказателства, а на внушения, предизвика гневни реакции у банкера Цветан Василев и семейството му. Клипът не случайно се появи часове след скандала с нелегалното посещение на разследвания за шпионаж в полза на Русия Николай Малинов в Москва и очевидно имаше за цел да хвърли прах в медийното пространство. По този начин видният представител на „Антикорупционния фонд“ - организация за мръсни поръчки от създаването си досега, се пробва да прикрие реалните задкулисни обвързаности със сенчести московски фактори на Василев, както и покровителите му в Русия – ген. Решетников и олигарха Малофеев. За да няма и грам съмнение обаче кой е поръчал това произведение на „журналистиката“, лично ексбанкершата Антоанета Василева се включи с туит. Броени часове след като „Антикорупционният фонд“ разпространи линка за втората част на филма, госпожата порица публично изпълнителя на поръчката Стайков с репликата: „Очаквахме повече @NikolayStaykov!”. Съосновател на „Антикорупционния фонд“, Стайков още няколко пъти бе укоряван за зле свършената работа от банкерското семейство, като последното „включване“ беше само преди няколко седмици, когато банкерът, в импровизиран видеоразговор с дъщеря си, наби за пореден път канчето на Стайков. Обвързаностите на задкулисието всъщност лъсват и в „Антикорупционния фонд“, в чиято управа фигурират подопечния на Прокопие Росен Босев и агент Сашо.

Облъчване

Важна роля в облъчването на общественото мнение е отредено и на политическите ГМO-проекти на Драгалевския лаборант. Провалилият се правосъден министър и грантов барон Христо Иванов, председател на „Да България“ и съпредседател на „Демократична България“, ни се представя като говорител на мейнстрийма. Съдията и член на ВСС Атанаска Дишева, чиито мъж Генади Дишев е неуспял кандидат за депутат от „Да България“, говори от името на тогите на олигархията. Преди четири дни задкулисието задейства по мейнстрийма и адвоката Петър Славов. Той е министър в сянка на „Демократична България“ и там отговаря за реформата на държавната администрация. Славов в „Лице в Лице“ на Би Ти Ви разпръсваше фейк от екрана, че синдиците на КТБ не са успели да върнат над 1 млрд. лева, въпреки официалното им съобщение. Опитваше се да внуши, че този факт не се дължи на поправката в Закона за банковата несъстоятелност, изготвена от депутатите от ДПС Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид, с която беше спрян вторичният грабеж в КТБ.

Предчувствайки тъмните облаци, които се задават над главата му, миналия понеделник бащицата на олигархията и на мейнстрийма Иван Костов, взе нещата в свои ръце. В 40 -минутно интервю по „Хоризонт“ той обясни, че историците трябва да направят оценка на прехода, а не главният прокурор и призова Иван Гешев да не се прави на историк. Само че задаващата се ревизия на приватизацията ще сложи край на ключовия въпрос кой ограби България и кой извърши бандитското раздържавяване в интерес на шепа олигарси.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.