Олигархът Прокопиев командирова подлогите си от „Антикорупционния фонд” в „Росенец”
4

Олигархът Прокопиев командирова подлогите си от „Антикорупционния фонд” в „Росенец”

„Застрашеният” Николай Стайков – първа цигулка в провокацията, цъфна на морския бряг

Лицемерието на олигарха Прокопиев, който дирижира дистанционно провокациите на „Росенец”, лъсна докрай. Той демонстрира, че координира всички действия на своите протежета, без обаче да застане мъжки до тях.

В събота издателят, който не намери доблестта да поеме отговорност за действията на подлогите си, изпрати бившия си кадър Николай Стайков и политическото си протеже Христо Иванов в „Росенец”, за да провокират „събития”, които в следващите месеци ще бъдат анализирани най-обстойно в медиите на задкулисието – „Дневник”, „Капитал”, „Медиапул”, „Клуб Z”, „Сега”, „Дойче веле” и „Свободна Европа”, след което ще бъдат ретланслирани в останалите сайтове на издателя олигарх, който държи медиен монопол в страната с всичките тези издания, които формално се водят на различни собственици.

Дъното в добре режисираната ситуация около „Росенец” е, че само преди седмица въпросният кадър на Иво Прокопиев, представящ се за разследващ журналист от „Антикорупционния фонд”, но всъщност – държан на къса верижка от официалния си бивш работодател, орева орталъка, че е застрашен, че животът му е под заплаха и че „мафията” му е показала, че знае къде живее. Всичко това се оказа долна лъжа. И това пролича от начина, по който "деветото джудже" на олигарха Прокопиев - Николай Стайков, акостира в „Росенец”. Това не е поведение на човек, който се страхува за себе си и за близките си. Не е и повик за истинска журналистика, защото е повече от ясно кой и защо го командирова там, за да участва активно в провокациите.

Това е отработен номер на псевдоразследващия журналист. Може да се припомнят много ситуации, в които Стайков нарочно влиза в конфликт с мирно и законно протестиращи граждани, за да постигне целта си, а именно – да заснеме видео, в което да се представя за герой. Този номер вече го демонстрира и по време на митингите за и против избора на главния прокурор Иван Гешев, когато нарочно се вклини в групата на подкрепящите го граждани, за да ги предизвика, вместо да стои в групата, изпратена от олигарха Прокопиев да бъде контра на кандидатурата.

По същия начин нагласени и манипулирани са „фактите” във всичките му филми, поръчани от един или друг задкулисен играч. Ще припомним също, че поръчковият журналист от „Антикорупционния фонд” беше скастрен лично от ексбанкершата Антоанета Василева, че не е спазил уговорката с „Фирмата” и че тя и банкерът беглец Цветан Василев са очаквали повече от него. Другият му началник – Иво Прокопиев, обаче има защо да е доволен от провокатора, който безстрашно заряза охраната и семейството си, за да демонстрира, че е лъгал безсрамно. В духа на днешните събития се очаква реакция от „Репортери без граници”, които се тупаха в гърдите, че са издействали охрана от прокуратурата за Николай Стайков заради „значимите му разследвания”. Вече е ясно, че този манипулатор е извън всякаква опасност и нуждата да бъде охраняван е отпаднала – по простата причина, че е лъгал.

Щом командировката на журналиста от кръга „Капитал” Николай Стайков изтече, повече от очаквано е този професионалист да се захване с разследване за новия съмишленик на господаря си – Васил Божков, за да разкрие пред целокупната общественост на какво се дължи безмерното му богатство и как с честен труд – труп, труп, труп – го е натрупал. Но както всички знаем, това разследване никога няма да бъде реализирано от Николай Стайков. Така както „Антикорупционния фонд” и лицето, което го представлява, никога няма да се осмелят да кажат и напишат истината за олигарха Прокопиев, за бандитската приватизация, в която взе дейно участие, за отровения въздух и гробовете, които с бизнеса си изкопа в Меричлери. Това не са теми за „Антикорупционния фонд” и никога няма да бъдат. Така както „момчето за поръчки” на Иво Прокопиев никога няма да стане истински разследващ журналист, а ще изпълнява нарежданията на господаря си от бряг на бряг.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.