Олигархията атакува Пеевски с локуми и лакърдии

Олигархията атакува Пеевски с локуми и лакърдии

Българоезичната версия на иначе уважаваната международна медия „Дойче веле“, за съжаление, отдавна е част от медийния октопод, който гравитира около олигарха Прокопиев. Повърхностните им, тромави като стилистика „анализи“, със скоростта на светлината се препечатват от организираната медийна групировка, гравитираща около „светата двоица“ - Иво Прокопиев и неговия отец Иван Костов.

Като октопод е разпострял пипалата си в няколко медии и набеденият автор Ясен Бояджиев, който от години захлебва с инсинуации и клевети по адрес на депутата и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски. Последната му засега „творба“, озаглавена „Нагло и подигравателно: какво театро играе ДПС“ е поредният опит за внушения, клеветнически сплетни и изразяване на лични негативни пристрастия срещу Пеевски.

Разбира се, от публикацията с нелепата претенция за аналитичност, не произлиза нито новина, нито някакво конкретно обвинение срещу Делян Пеевски. В опита си да осмее Програмата за ускорено развитие на България, обявена от ДПС, Ясен Бояджиев осмива единствено импотентния си опит да защити някаква теза. Пеевски очевидно дразни слугите на „светата двоица“ Костов-Прокопиев с всяко свое действие, дори когато участва в законодателни инициативи, като намаляването на ДДС върху лекарствата и хляба. И тъй като не можеш да се заядеш аргументирано с това, на помощ идват добрите стари опорни точки, написани в кабинета на натрупалия по неясен начин богатството си Прокопиев. Защо му било на Пеевски да се кандидатира за евродепутат, пък защо се бил отказал и прочие хлевоусти разсъждения, с които ще си пълнят сайтовете от Фабриката за фалшиви новини чак до местните избори през есента.

А когато и опорките не стигат да съшие клеветническата си теза, Бояджиев протяга пипало и вкарва в арсенала си, по собствените си думи .“разтягане на локуми и пълни алабализми“. Именно от локуми и алабализми се състои писаницата на Бояджиев. За да стигне накрая до мъдрото заключение, че „няма сценарий“. Ставало дума „за нагло и подигравателно предупреждение към останалите, че те пак са тук и могат да правят каквото си поискат“.

Защо средна ръка диван-журналист като Ясен Бояджиев ни се лансира от Фабриката като някакъв велик корифей на аналитичната мисъл? Защото той е едно от свързващите болтчета между българската и международната пропагандна дейност на медийната групировка на олигархията. Бояджиев е управляващ редактор в „Медиапул“ на Стояна Георгиева, бивша говорителка на Иван Костов и винаги вярна Нему. В същото време е и кореспондент на „Дойче веле“, което придава „международна тежест“ на размишленията му. Той е ортак и с печално известните собственици на т.нар. Червена къща, която от години дава трибуна на меркантилни грантаджии, протестъри и слуги на Костово-Прокопиевата двоица.

Бояджиев обаче е прав в едно – сценарий няма. Сценарият е в главите на тези, които му плащат заплатата. Опорната точка за „врага Пеевски“ е малка част от този сценарий. Основната част – за обогатяването на олигархията, вече мина успешно. Сега е важно да се заметат следите.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.