ОЛАФ установи злоупотреби с 485 милиона евро от бюджета на ЕС

ОЛАФ установи злоупотреби с 485 милиона евро от бюджета на ЕС

Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) е установила, че 485 милиона евро от общия бюджет на Европейския съюз са били похарчени неправомерно миналата година, което е значително увеличение в сравнение с 2018 г., предаде ДПА.

Годишният доклад на ОЛАФ показва, че значителни суми от бюджета на ЕС за 2019 г., възлизащ на 148 милиарда евро, са били незаконно присвоени чрез сложни международни схеми.

През 2018 г. службата е установила, че са били неправомерно похарчени 371 милиона евро.

Новите или продължаващи тенденции, посочени от следователите, включват тайно договаряне и манипулиране на процедури за обществени поръчки, презгранични схеми, схеми с проекти в трети страни и финансиране на изследвания, контрабанда и фалшифициране.

ОЛАФ каза също така, че по-силно съсредоточава вниманието си върху измами с финансови средства, предназначени да обслужват все по-важните цели на ЕС за устойчиво развитие.

През 2019 г. службата е завършила 181 разследвания и е започнала 223 нови.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.