Окръжният съд потвърди 14 присъди на фенове на

Окръжният съд потвърди 14 присъди на фенове на "Левски"

Окръжен съд-Пловдив днес потвърди 14 решения на Пловдивския районен съд, с които са наложени наказания на футболни фенове на "Левски" (София) по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия /ЗООРПСМ/.

Производствата са образувани по повод извършена противообществена проява (спортно хулиганство) по чл. 21, т. 13 от ЗООРПСМ, за това че на 26.09.2020 г., около 21.30 часа в гр. Пловдив, в спортен обект "Ботев 1912" находящ се на ул. ,ЮВоден" 2 в кв. "Коматево", по време на провеждане на футболна среща от седми кръг на ,Първа професионална футболна лига между отборите на "Ботев" (Пловдив) и "Левски".

По време на провеждане на спортното мероприятие вътре в обособената зона за феновете на ",Левски"  задържаните лица повреждат чуждо имущество - метални заграждения, служещи за ограда в източната част на централния терен, и чупят пластмасови седалки при сбиване с други фенове на "Левски".

Окръжният съд потвърди решенията на Пловдивския районен съд, с които:

- на един нарушител е наложено наказание "безвъзмезден труд в полза на обществото" за срок от 120 часа и принудителна административна мярка "забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина" за срок от 2 години и 6 месеца,

- на осем нарушители съдът е наложил наказание "безвъзмезден труд в полза на обществото" за срок от 100 часа и принудителна административна мярка "забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина" за срок от 2 години и 6 месеца,

- на двама нарушители съдът е наложил наказание "безвъзмезден труд в полза на обществото" за срок от 80 часа и принудителна административна мярка "забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина" за срок от 2 години и 2 месеца.

- на трима нарушители съдът е наложил наказание "безвъзмезден труд в полза на обществото" за срок от 60 часа и принудителна административна мярка "забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина" за срок от 2 години.

Решенията са окончателни и не подлежат на обжалване и протест.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.