Окончателно: 75 млн. лв. от НЗОК за болниците

Окончателно: 75 млн. лв. от НЗОК за болниците

Народните представители гласуваха на второ четене и промени в бюджета на НЗОК.

Депутатите приеха да се даде възможност НЗОК да разплати на болниците до 75 милиона лева от надлимитната дейност за предходни години.  

Георги Михайлов от БСП заяви, че БСП ще подкрепят законопроекта. Решението касае по- малко от 1 процент от бюджета на българското здравеопазване, подчерта той. 

Минималният дневен размер на паричното обезщетение за безработица скача  от 9 на 12 лв. от 1 октомври до края на годината, реши парламентът окончателно. Това увеличение ще засегне около 30 хиляди души. От БСП настояваха минималният дневен размер на паричното обезщетение за безработица да стане 17 лева с измененията в ДОО. Стъпките не са достатъчно смели, но посоката е вярна, каза Георги Гьоков от БСП.

Менда Стоянова от ГЕРБ подчерта, че това предложение, внесено от правителството, е преминало през обсъждане на Съвета за тристранно сътрудничество. 

С това предложение за 12 лева минимален дневен размер на паричното обезщетениеще се нарушава законодателството, посочи Хасан Адемов, депутат от ДПС. Той призова да бъде прекратено предложението на БСП в хода на дебатите.

С преходните и заключителните разпоредби на ДОО бяха направени промени в Закона за корпоративното подоходно облагане, които касаят дружествата освободени от акцизи. С из мененията се удължава срока за дружествата да приложат изискванията на закона до края на годината.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.