Един глас спаси поста на кмет в септемврийско село

Един глас спаси поста на кмет в септемврийско село

Със 7 гласа „за“ и 6 „ против“ Общинската избирателна комисия в  Септември отказа да прекрати правомощията на кмета на село Ветрен дол Димитър Христосков.

До казуса се стигна, след като стана ясно, че в противоречие със закона селският управник е останал собственик и управител на ЕТ“ Димитър Крумов Христосков-Джеро“ и след като е бил избран за кмет.

Според мотивите на тези, които са отказали да отстранят кмета, са тези, че фирмата не е извършвала търговска дейност, както и че до момента на подадения сигнал Христосков не е знаел за съществуването на еднолична фирма на негово име или по-скоро е забравил, че регистрираният през 2008 г. едноличен търговец не е бил заличен в Търговския регистър.

Сигналът до ЦИК беше изпратен през април т.г. от Инициативен комитет „ Да спасим община Септември“ и в него се искаше кметът на село Ветрен дол, избран за трети мандат, да бъде отстранен, тъй като е регистриран и е действащ едноличен търговец, което е в нарушение на разпоредбите на Закона за местното самоуправление и местната администрация.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.