Над 50 млн. лв. е източила от КТБ поредната куха фирма, свързана с БГ Мадоф Цветан Василев. Дружеството „Юлита 2002“ е създадено през 2002 г. от един от охранителите в КТБ - Красимир Зарев. Той е от т.нар сламени лица, огромната част от тях охранители и секретари в КТБ, взели 67,2% от кредитите, през които е била източвана банката.

В хода на четенето на обвинителния акт срещу мустакатия аферист в спецсъда пък се разбра, че фирмата „Юлита 2002“ притежава и съществени дялови участия в дружества, включително в самата КТБ. Фирмата има пет заема от КТБ, получени след 2009 г., като дължи 49,4 млн. лв. без лихвите. Съгласно обвинението срещу Василев дружеството е разпределяло не само заеми, получени от КТБ, но и по негова сметка са постъпвали средства от офшорки. С получените средства от чужбина е погасена сума от 5 млн. евро по кредит, който БГ Мадоф получава от КТБ и нарежда по банкова сметка в Швейцария за закупуване на къща там. В началото на 2017 г. е вписано прехвърляне на фирмата „Юлита 2002“ на Снежана Недкова, ромка от село Крива бара, Монтанско.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

29 от най-крупните вложители в обрания от Цветан Василев трезор са били агенти

Комисията по досиетата разкри: КТБ била банката на ДС

29 от най-крупните вложители в обрания от Цветан Василев трезор са били агенти

КТБ е била банка на Държавна сигурност. Това става ясно от решение на Комисията по досиетата, публикувано вчера на сайта й. То е за физически лица, които са съобщили за прехвърляне на вземането си или са направили волеизявление за прихващане след поставяне на трезора под специален надзор.

Адвокат взел $300 000 от Цветан Василев пуснал иска по РИКО

В края на януари 2019 г. в Окръжния съд на Ню Йорк е образувано дело по американския закон РИКО, който се отнася за "корумпирани организации", от три фирми и от варненския адвокат Захари Томов срещу над 24 ответници.

Правната комисия реши: Без държавни такси за синдиците на КТБ при дела

Да няма държавни такси за синдиците на КТБ при водене на дела. Това реши правната комисия в НС при гласуването на първо четене на промените в Закона за банковата несъстоятелност. Поправките бяха одобрени единодушно с 10 гласа „за”.