0

П ежото на Недялка Велчева, която ще се бори на балотажа в неделя за втори мандат като кмет на белослатинското село Попица, е подпалено в четвъртък вечерта.

Пежото на Недялка Велчева, която ще се бори на балотажа в неделя за втори мандат като кмет на белослатинското село Попица, е подпалено в четвъртък вечерта.

Сигнал за горящия автомобил е получен малко преди десет часа вечерта в четвъртък, съобщиха от областната дирекция на МВР във Враца.

Колата била оставена пред дома на Велчева. По това време тя имала гости, но снаха й приспивала детето си и чула силен гръм. Младата жена скочила от леглото и видяла, че колата гори. Оказало се, че френската машина е подпалена на две места – в предната част и една от задните гуми, която гръмнала. Като видяла пламъците, собственичката колабирала. Съседите й се опитали да гасят с вода и одеяло, но не успели да загасят пламъците. Скоро пристигнали огнеборци от Бяла Слатина, които потушили огъня. Въпреки усилията им, автомобилът е съсипан много. Най-големи са пораженията в двигателния отсек.

Велчева твърди, че не е получавала заплахи и досега не е имало палежи в селото. Тя не може да обвинява никого за палежа и се надява криминалистите да си свършат работата. Все още не се знае дали огненият атентат има връзка с изборите. Велчева е категорична, че нищо няма да я откаже да се яви на балотажа. Тя е кандидат за кмет от ГЕРБ. На първия тур води убедително с близо 46 процента пред опонента й Юли Йолов от БСП, който също е бил кмет на селото.