Офис лампи за безжичен трансфер на данни
4

Офис лампи за безжичен трансфер на данни

Trulifi използва Li-Fi технология за по-високи скорости

Употребата на радиовълни за безжично прехвърляне на данни, към и от личните и служебни мобилни устройства и компютри е позната на всички, но съществува и друг начин. Компанията Signify, до скоро позната като Philips Lighting, представи нова линия осветление, наречена Trulifi, който използва светлинни вълни за безжично изпращане и получаване на данни в офиса.

Li-Fi технологията съществува от няколко години и предоставя бърз и сигурен трансфер на данни в големи и малки пространства. Технологията е много подходяща за местата, където радиочестотните безжични системи се затрудняват или употребата им е забранена, като например промишлени предприятия и болници, както и за облекчаването на претоварените Wi-Fi мрежи в офисите.


Signify казва, че оптичният приемо-предавател на системата Trulifi се предлага вече вграден в нови осветителни тела или може да бъде допълнително монтирано във вече съществуващи осветителни тела на Philips. Технологията е способна да предложи за офиса или заседателната зала, безжична връзка до 150 Mbps, както за качване, така и за сваляне, което е по-бързо от системите използващи радиосигнали, като Wi-Fi, безжични мобилни мрежи или Bluetooth.


За изпълнението на по-взискателни задачи и приложения, се предлага фиксирана система от точка до точка, която повишава скоростите на безжичен трансфер до 250 Mbps.


Системата използва енергийно ефективно LED осветление и оптична технология за безжично приемане и предаване, 128-битово AES криптиране. Компанията също казва, че системата работи независимо дали светлините са включени, намалени или изключени.


Все още не е наличен потребителски или бизнес хардуер, който да поддържа Li-Fi технология, поради което потребители ще трябва да включат, в лаптопа или настолния компютър, USB ключ за достъп, за да използват системата Trulifi.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.