0

К онгресът на БФС ще се състои на 18 март и ще бъде изборен. Това бе потвърдено след първото заседание на Изпълкома на централата за годината. На него настоящият президент Борислав Михайлов запозна колегите си и с кадровите промени, съобразени с новата административна структура, разработена заедно с УЕФА. Той също така обяви, че Ясен Петров ще продължи да бъде селекционер на националния отбор.

Конгресът на БФС ще се състои на 18 март и ще бъде изборен. Това бе потвърдено след първото заседание на Изпълкома на централата за годината. На него настоящият президент Борислав Михайлов запозна колегите си и с кадровите промени, съобразени с новата административна структура, разработена заедно с УЕФА. Той също така обяви, че Ясен Петров ще продължи да бъде селекционер на националния отбор.

„Активирахме клаузата в неговия договор, който беше подписан миналата година, че има право контрактът да бъде удължен с още една година. Така че той ще бъде най-малко треньор до края на квалификациите на Лига на нациите, като основната цел е първо място в групата, която самият той също си бе поставил”, заяви Михайлов.

Датата и дневният ред на предстоящият Конгрес бяха утвърдени от Изпълкома на 8 септември миналата година. Малко след това бе обявено в Агенцията по вписванията. Точки 8 и 9 от дневния ред предвиждат освобождаване на президента на БФС и членовете на Изпълнителния комитет и избиране на нови такива. Наскоро кандидатът за шеф на централата Димитър Бербатов внесе подписка за свикване на Конгрес. Подкрепиха го една трета от клубовете.

„Ситуацията е следната. Според свикването през септември на Конгреса има определен дневен ред. Според подписката на клубовете сега има друг дневен ред.

Това, което Борислав Михайлов каза, че дневният ред е копи-пейст, е вярно.

Но той услужливо пропусна, че по дневния ред на клубовете, искащи изборен Конгрес има допълнителни точки. Когато имаме такъв случай, Конресът трябва да мине и по двата дневни реда", коментира след вчерашното заседание адвокат Петър Величков, който е от щаба на Бербато.

На заседанието бе утвърден като технически директор на БФС Георги Иванов – Гонзо. Той ще бъде под пряко подчинение на президента Борислав Михайлов, но ще бъде под наблюдение на Емил Костадинов. Позицията директор „Стратегическо развитие“ се поема от дългогодишния отговорник за масовия футбол Андрей Петров. Той за последно отговаряше за въвеждането на програмата „Грасрутс“ в БФС, както и за съвместния проект между БФС и Министерството на спорта за провеждането на лагерите на елитните школи.

Функцията заместник изпълнителен директор ще поеме Христо Запрянов, досегашен директор отдел „Маркетинг и комуникации“. Дългогодишният председател на ЗС София Валентин Чакъров заема поста директор „Първенства и турнири“, а на негово място е назначен Петко Петков.