Одобрените безлихвените кредити са за близо 11 млн. лв.   

Одобрените безлихвените кредити са за близо 11 млн. лв.  

Две трети от исканията са на работещите на трудов договор

Одобрените безлихвени кредити до момента са на стойност 10 989 500 лв., при средна стойност на заемите 4200 лв., съобщи Българската банка за развитие (ББР).

Две трети от исканията са направени от хора, работещи на трудов договор. Останалата част се държи от самонаетите. Постъпилите искания към днешна дата са 6 719 броя, като от тях са потвърдени 2 586, а други 2703 се обработват.

Програмата за гарантиране на безлихвени кредити цели да подпомогне служителите в неплатен отпуск и самоосигуряващите се лица, които временно не могат да полагат труд в условията на извънредно положение. Те имат възможността да получат безлихвени заеми до 4 500 лева, които се отпускат наведнъж или на три транша от по 1 500 лева. Максималният срок на погасяване е 5 години, с минимум 6 месеца и максимум 24 месеца гратисен период. По заемите няма да се дължат такси, комисиони и неустойки.

Търговските банки, които отпускат заемите, са 10.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.