Обучават ученици за асистенти на стоматолозите

Обучават ученици за асистенти на стоматолозите

Нова специалност "Асистент на лекаря по дентална медицина" е разкрита в Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване в Плевен, събщава БТА. За обучението на учениците като помощници на стоматолога школото е подписало договор с Медицинския университет в града.

Асистенти на лекаря по дентална медицина ще подготвя и Медицинският университет в Медицинския колеж от академичната 2021/2022 г. за образователно-квалификационна степен "професионален бакалавър". Новата специалност е в професионалното направление "Дентална медицина и зъботехника" и води до придобиване на трета степен на професионална квалификация с разширено изучаване на чужд език. Завършилите специалността придобиват професионална квалификация "Асистент на лекаря по дентална медицина" и имат възможности за реализация в лечебни заведения за първична и специализирана денталномедицинска помощ, амбулатории за първична или специализирана денталномедицинска помощ, дентални или медикодентални центрове.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.