0

Ч иновници от Ярославска област обявиха държавна поръчка за закупуването на 3D „тектилни“ портрети на 12 исторически и известни личности. Те ще станат част от оборудването на ново училище, чието строителство започва в близка време, и ще служат като помагала за обучението на незрящи ученици. Сред личностите, чиито потрети са поръчани, са диктаторът Йосиф Сталин, експрезидентът на САЩ Доналд Тръмп, държавният глава на Русия Владимир Путин, вождът на социалистическата революция Владимир Ленин.

Чиновници от Ярославска област обявиха държавна поръчка за закупуването на 3D „тектилни“ портрети на 12 исторически и известни личности. Те ще станат част от оборудването на ново училище, чието строителство започва в близка време, и ще служат като помагала за обучението на незрящи ученици. Сред личностите, чиито потрети са поръчани, са диктаторът Йосиф Сталин, експрезидентът на САЩ Доналд Тръмп, държавният глава на Русия Владимир Путин, вождът на социалистическата революция Владимир Ленин.

Наред с държавниците, в списъка с 3D изображенията са включени още първия космонавт Юрий Гагарин, императрица Екатерина Втора, физика Алберт Айнщайн, писателя Лев Толстой, последния император на Русия Николай Втори. Общо за построяването на новото училище от бюджета на Ярославска област са предвидени близо 375 млн. рубли или 4,2 млн. евро, а комплектът от 12 тектилни портрета е оценен на 26 млн. рубли или 292 134 евро.