Обсъждат варианти за аварийно водоснабдяване в Радомир

Обсъждат варианти за аварийно водоснабдяване в Радомир

Град Радомир може да получи система за аварийно водоснабдяване. По време на утрешното заседание на Министерски съвет ще бъде направено предложение от министъра на околната среда и водите Емил Димитров и заместник- министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков за издаване на разрешително за аварийно водоснадяване, съобщиха от ведомствата.

Министрите ще представят варианти за трайно решение на проблемите с водоснабдяването на Радомир. Днес Димитров и Нанков обсъдиха с областния управител на Перник Емил Костадинов и с депутати от пернишкия регион възможностите за свързване на града със съществуващи водоизточници.

Костанидов изпрати писмо до МОСВ, в което той информира за приета от общинския съвет на Перник декларация, с която се подкрепя възстановяването на резервното водоподаване от пречиствателна станция „Крапец“ за община Радомир, с оглед избягване на възникването на бедствена ситуация. В декларацията общинските съветници на Перник изразяват загриженост към жителите на община Радомир и призовават държавните институции да предприемат необходимите действия по закон. „Решението на перничани е израз на съпричастност, достойнство, разум и патриотизъм. След като имаме тяхното съгласие, вече можем да предложим варианти, както за аварийно, така и за трайно решение на проблема с водоснабдяването на Радомир, съвместно с МРРБ и областния управител“, заяви Димитров.  

МОСВ още миналия месец предупреди, че преди да се предприемат действия за разрешаване на водовземане от карстов извор „Врелото“ през помпена станция „Крапец“ за резервно водоснабдяване на гр. Радомир следва да има изразено съгласие от кмета и общинския съвет на община Перник, както и на областния управител на област Перник, имайки предвид, че „Врелото“ е основен водоизточник, захранващ яз. „Студена“. 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.