Министерство на земеделието ще представи идеите си за създаване на гаранционен фонд за покриване на щети от природните бедствия пред 500 земеделски производители.

Това ще стане по време на Осмата Национална среща на земеделските производители в България. Форумът по традиция ще се проведе в хотел Адмирал в к.к. Златни пясъци, припомниха от Асоциация на земеделските производители-АЗПБ, които са домакини на събитието.
Те заявиха, че очакват рекорден брой лектори, гости от Брюксел и Европарламента, министърът на земеделието Десислва Танева, шефът на ДФЗ Васил Грудев, евродепутатът Атидже Алиева- вели, Паскал Желязков, шеф на БАБХ. Събитието ще се проведе на 5 и 6 февруари 2020 г. А една от основните цели е да се обсъди позицията на сектора поотношение на бъдещата Обща селскостопанскаполитика -ОСП 2021-2027, казаха от АЗПБ.
Анализи и биосигурност
В първия ден в дискусиите ще отговарят на въпроси експерти от МЗХГ и европейските институции. Академици и професори ще представят изводите от SWOT- анализите, които са в основата на националния стратегически план. Вторият ден ще се дискутират субсидии от новата ОСП 21-27. Акценти ще са й новият прием на проекти за инвестиции в стопанствата, новите мерки за биосигурност 5.1 и 5.2, предстоящият прием по компенсаторните мерки и предефинираните необлагодетелствани райони по мярка 13. Участниците ще коментират и възможността за поемане на нови биоангажименти по мярка 11, новото електронно кандидатстване по схеми на директните плащания и мерки на ПРСР 2014-2020 в Кампания 2020 и други. Агроконференцията ще завърщи с панела за животновъдния сектор. Те ще включат месодайно, както и заплахите от болестите по свинете и птиците.

По темата: агротелеграф
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Цена над 16 лв. за килограм е спекула. Потреблението ще се свие с 30% заради коронавируса

Поръчваме си агне от ферма у дома

Цена над 16 лв. за килограм е спекула. Потреблението ще се свие с 30% заради коронавируса

Това е той:

Роден е на 29 май 1978 г. в Горна Оряховица
С овцевъдство се занимава от 2003 г.
Учи аграрна икономика в Пловдивския университет
Има две деца

Фермерите увеличават стадата

От 15 април до 15 май 2020 г. животновъдите могат да кандидатстват за подпомагане по мярка 14 „Хуманно отношение към животните” от ПРСР 2014-2020 г.

Разрешиха нощния риболов

Нощният риболов в над 50 реки и язовири у нас е разрешен от 1 април до 1 ноември със заповед на министъра на земеделието Десислава Танева.