Бизнсът и представители на банки в България ще обсъждат облекчено кредитиране по финансовия инструмент „Микрокредитиране със споделен риск по ОПРЧР 2014-2020“. Срещата ще започне в 10 часа в зала „Пресцентър“ на Министерството на труда и социалната политика.

Целта е предприемачите да се запознае с промените, подобренията и актуализираните изисквания в техническата спецификация, методиката за оценка и критериите за подбор на бъдещите финансови посредници при реализацията на програмата. Финансовият инструмент „Микрокредитиране със споделен риск“ ще разполага с ресурс от 26.4 милиона лева. В обсъжданията ще се включат още и небанкови институции и лизингови дружества. Участие в инициативата ще вземе и заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова.

 

 

 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Разрешават подвижните мандри и кланици

Министерството на земеделието ще разреши създаването на подвижни мандри и кланици. Това съобщи в Брагоевград земеделският зам.-министър доц. д-р Янко Иванов, цитиран от БТА. Подвижните мандри ще улеснят животновъди в по-труднодостъпни райони, като планински и полупланински, така че да могат да оползотворят млякото си на място. От своя страна с подвижните кланици ще се засили контролът.

Засякоха птичи грип в Раковски

Засякоха огнище на птичи грип в гр. Раковски, област Пловдив, съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).