Предлагат за обществено обсъждане проекта на концепцията за Закона за социалните услуги до края на седмицата, това заяви зам.-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова . Очакванията са по-широк кръг от хора да изкажат становището си. 

„Разработването на закона е отговорно предизвикателство, никои не обещава, че промяната ще бъде лесна, но със закона целим да постигнем регулация в сектора на социалните услуги.Цели се осигуряване на по-добър достъп до социална подкрепа и ефективно функциониране на системата за национално и местно ниво“, заяви Димова. Сред акцентите, заложени в проекта на нормативния акт са доброто географско планиране за достъпност на социалните услуги в различните части на страната, разработване на стандарти и критерии за качество, механизъм за мониторинг и контрол, интегрираност на подкрепата, професионални стандарти. 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Близо 2 млн. лева събрани при 16-ото издание на инициативата

„Българската Коледа“ помогна на 255 деца

Близо 2 млн. лева събрани при 16-ото издание на инициативата

На 255 болни деца е помогнало 16-ото издание на инициативата под егидата на държавния глава на България „Българската Коледа“.

 

300 гимназисти трупат опит при земеделци

300 гимназисти от направленията фермер, техник на селскостопанска техника, агроекология и др. ще посещават стопанства на земеделски производители през първия срок, за да трупат опит при тях. Това ще се случи по съвместната кампания на министерството на земеделието, храните и горите и министерството на образованието и науката „Супер фермер“.

МОН оборудва с модерни лаборатории и средните училища

Средните училища, в които се подготвят ученици по професия, също ще получат възможността да кандидатстват за финансиране от министерството на образованието и науката за модерни лаборатории. Това стана ясно от думите на просветния министър Красимир Вълчев при откриването на обновената със специализирано оборудване учебна лаборатория в Професионалната гимназия по хранително-вкусови технологии "Луи Пастьор" в Плевен.