Предлагат за обществено обсъждане проекта на концепцията за Закона за социалните услуги до края на седмицата, това заяви зам.-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова . Очакванията са по-широк кръг от хора да изкажат становището си. 

„Разработването на закона е отговорно предизвикателство, никои не обещава, че промяната ще бъде лесна, но със закона целим да постигнем регулация в сектора на социалните услуги.Цели се осигуряване на по-добър достъп до социална подкрепа и ефективно функциониране на системата за национално и местно ниво“, заяви Димова. Сред акцентите, заложени в проекта на нормативния акт са доброто географско планиране за достъпност на социалните услуги в различните части на страната, разработване на стандарти и критерии за качество, механизъм за мониторинг и контрол, интегрираност на подкрепата, професионални стандарти. 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Сипматизанти на Луков се поклониха пред къщата му, други обявиха, че не искат нацизъм

яколко симпатизанти на ген. Христо Луков се поклониха пред портрета му, закачен на перваза на къщата, в която е живял генералът на улица "Тракия" 1 в София. Поклонение на този адрес е единствената разрешена проява, припомниха от МВР.

33 милиона ще получат над 200 фирми за обучение и наемане на работници

„Отделяме 33 млн. лв. за 205 български фирми по Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“, с които да имат възможността да обучат персонала си, но и да привлекат неактивни и безработни. Сред кандидатите има различни по големина и вид предприятия. Най-разпространени сред тях са предприятия за производство на облекло и на хранителни продукти, IT фирми и др. Стойността на някои от проектите е до 3 млн. лв, тъй като съфинансирането също е много голямо.“ Това каза заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова на семинар за журналисти в Банкя. Тя открои основните приоритети за новия програмен период на ОПРЧР 2021-2027 година, като изтъкна, че работата ще бъде фокусирана върху насърчаването на заетостта.