0

О бщо 401 000 души са с право на глас във Варненска област, като малко над 293 000 от тях са избирателите във Варна. Това съобщи председателят на Районната избирателна комисия, Велин Жеков. В изборния ден за членове на Европейския парламент във Варна ще отворят общо 404 избирателни секции.

Общо 401 000 души са с право на глас във Варненска област, като малко над 293 000 от тях са избирателите във Варна. Това съобщи председателят на Районната избирателна комисия, Велин Жеков. В изборния ден за членове на Европейския парламент във Варна ще отворят общо 404 избирателни секции.

В областта общият брой на секционните избирателни комисии е 639. Три са подвижните, като една от тях е в район „Приморски“ във Варна, а останалите две са във Вълчи дол и Дългопол. В събота секционните избирателни комисии получиха съответните изборни книжа и материали, в това число и бюлетините. При раздаването задължително присъстваха по трима представители от всяка секция. Материалите се поставяха в съответното помещение, което се запечатваше.

„Що се отнася до машините за гласуване, те също бяха разнесени по съответните секции. На всяка бе направен тест дали работи, дали не е използвана и в нея не е въведен никакъв резултат, коментира още председателят на РИК-Варна. Към момента няма подадени жалби и сигнали.

На сайта на комисията са обявени 6 телефона и факс, на които може да се подава информация за нередности, свързани с изборния процес, каза още Велин Жеков. Сигнали и жалби ще се приемат и на място в РИК, която ще работи в Двореца на културата и спорта.