0

О бщо 401 000 души са с право на глас във Варненска област, като малко над 293 000 от тях са избирателите във Варна. Това съобщи председателят на Районната избирателна комисия, Велин Жеков.

Общо 401 000 души са с право на глас във Варненска област, като малко над 293 000 от тях са избирателите във Варна. Това съобщи председателят на Районната избирателна комисия, Велин Жеков.

В утрешния изборен ден за членове на Европейския парламент във Варна ще отворят общо 404 избирателни секции. В областта общият брой на секционните избирателни комисии е 639. Три са подвижните, като една от тях е в район „Приморски“ във Варна, а останалите две са във Вълчи дол и Дългопол.

В събота секционните избирателни комисии получиха съответните изборни книжа и материали, в това число и бюлетините. При раздаването задължително присъстваха по трима представители от всяка секция. Материалите се поставяха в съответното помещение, което се запечатваше. Стаите ще бъдат отворени в 7 часа, при започването на изборния ден.

„Що се отнася до машините за гласуване, те също бяха разнесени по съответните секции. На всяка бе направен тест дали работи, дали не е използвана и в нея не е въведен никакъв резултат", коментира още председателят на РИК-Варна. Към момента няма подадени жалби и сигнали.

На сайта на комисията са обявени 6 телефона и факс, на които може да се подава информация за нередности, свързани с изборния процес, каза още Велин Жеков. Сигнали и жалби ще се приемат и на място в РИК, която ще работи в Двореца на културата и спорта.