Общинското ФБР в Пловдив с над 1300 проверки за спазване на обществения ред и чистотата

Общинското ФБР в Пловдив с над 1300 проверки за спазване на обществения ред и чистотата

Близо 1300 проверки в града за първото тримесечие са направили служителите на пловдивския общински инспекторат, a 244 са приетите сигнали на гражданите, за които са направени и съответните проверки.

Това съобщи директорът Борислав Димов, който представи доклад за работата на общинската структура. 

Извършените проверки са по линия на екология, чистота и обществен ред, както и по отношение на търговската и рекламна дейност. „Нарушителите са малко и съставените актове за установяване на административни нарушения са 31“, посочи той, като уточни, че размерът на финансовата санкция е 21 500 лева. Проверките са били извършени в автосервизи и вулканизатори, обекти с дейност в областта на черните и цветни метали, нерегламентирано разкомплектоване на излезли от употреба автомобили. Инспектирани са физически и юридически лица за изхвърляне на строителни и битови отпадъци. За този период от годината са направени и сериозни проверки за спазване на заповедите на министъра на здравеопазването и кмета на Община Пловдив за изпълнение на мерките във връзка с епидемичната обстановка, свързана с ограничаване разпространението на COVID-19.

Пловдивските инспектори осъществяват цялостен контрол за своевременното и качествено възстановяване на общинската инфраструктура при извършените аварийни и планови прокопавания, като за целта са направени 150 приемателни комисии. Допълнително общинското ФБР продължава с ежедневните проверки заедно с районните администрации, Областната дирекция по безопасност на храните, РИОСВ, районните полицейски управления, икономическа и общинска полиция и Общинска охрана.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.