Общински инспектор спаси самоубиец, скочил от моста в Бургас

Общински инспектор спаси самоубиец, скочил от моста в Бургас

Самубиецът оказал съпротива, не искал да го спасяват

Поредна драма с опит за самоубийство се разигра на моста в Бургас. Рано сутринта в четвъртък възрастен мъж се опита да се удави, но за щастие наоколо имало общински патрул, който го спасил. Само бързата реакция на общинския инспектор Георги Иванов, редотвратила поредната трагедия да не завърши в фатален край. 

Инцидента е станал в около 8.45 часа сутринта. Пенсионер на видима възраст около 70 години се разхождал спокойно по Моста на бургаския плаж. Там патрулирали двама общински инспектори от дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност". Служителите зорко следели минаващите, както са инструктирани след двойната трагедия от преди седмица при която в морето се удавиха две деца. 
Възрастният мъж изглеждал спокоен и с нищо не привлякъл вниманието на патрулиращите. Въпреки, че поведението му не било съмнително, те не го изпускали от очи. Бургазлията се разхождал бавно и безгрижно, обиколил целия мост, а после слязъл по стълбите до пристана. Щом се озовал на сантиметри от вълните, той  внезапно скочил във водата. Драмата се разиграла ред очите на общинския инспектор Георги Иванов, който реагирал светкавично. Той хукнал към пристана и бързо хвърлил на давещия се спасителен пояс. Това обаче не помогнало изобщо, защото самоубиецът вече потъвал и видимо нямал никакво намерение да хване пояса. Тогава инспекторът от обществен ред сам скочил в морето и доплувал до него. Спасителната мисия обаче не се оказала толкова лесна. Според очевидци, самоубиецът оказал яростна съпротива и се опитвал с всички сили да се изтласка по-далеч от спасителя си. Въпреки отпора, който оказал, удавникът бил спасен. Общинският служител се оказал доста по-здрав и издържлив физически и успял да извади пенсионера и да му окаже първа помощ. Възрастният мъж е изхвърлил водата от дробовете си и е откаран в стабилно състояние в болница от извиканата на място линейка. Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.