Всички общински съветници, кметове на села, журналисти, служители, а и тези, които искат да присъстват на сесия в Смолян, ще бъдат тествани с дрегер за алкохол и наркотици в кръвта преди заседанието.

Това е заложено в правилника на организацията и дейността на общинския съвет, който бе приет в сряда, съобщи „Родопи Смолян“. Предложението е на председателя на общинския съвет Данчо Киряков и след тричасови дебати бе прието с 27 гласа „за“, без против и въздържали се. Мотивът за нестандартната мярка е, че в залата е имало присъстващи, които са буйствали, нарушавали реда и се е налагало намеса на полицията. По предложение на съветник от БСП специален квестор ще подлага на дрегер присъстващите и ще следи за реда в зала. „Предлагам да има квестор, който да присъства на заседанията. Той да бъде определен от председателя, може да бъде и от охраната на общината. Да присъства и да следи за реда в залата. Той да разполага с дрегер за алкохол и наркотици. При съмнение на хора, защото в залата влизат всякакви, че са употребили наркотични вещества или алкохол, да се тестват и при положителни проби и да се извеждат от залата". обяви съветникът.

Заради проточилото се заседание родопските съветници не успяха да разгледат бюджета на общината и го оставиха за началото на следващия месец. Общинарите обаче успяха да гласуват докладната за завишаване на заплатите на кметовете, които ще получават от 80 до 120 лева повече в зависимост от жителите на населеното място, на което са начело. Вдигнат и възнагражденията на кмета на община Смолян и неговите заместници.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Борисов: Безспорно има страх от разширяването на ЕС

„Нищо не е приключило, просто е отложено. Отчетена беше огромната работа, която свършиха колегите в Северна Македония и Албания. Да, безспорно има страх от разширяването. Но огромната част от държавите са „за” тези две държави да получат своята перспектива”. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Брюксел, преди началото на втория ден от заседанието на Европейския съвет, след като не се постигна консенсус между страните от ЕС за старт на преговорите за присъединяване на двете държави.

КПКОНПИ иска 1,1 млн.лева от бившия шеф на разузнаването Кирчо Киров

Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) поиска над един милион и сто хиляди от бившия шеф на разузнаването Кирчо Киров и семейството му. Основание за това са двете дела срещу Киров за присвояване на общо около 10 милиона лева, докато ръководеше службата, съобщава dariknews.bg.

Борисов: Важно е ЕС да даде перспектива на Балканите за влизане в съюза

"Ние имаме много ясно становище, важни са Балканите, както и Северна Македония и Албания - да им бъде дадена перспектива за влизане в ЕС. Това заяви премиера Бойко Борисов в Брюклес преди заседанието на Европейския съвет.