Общинарите в Смолян минават дрегер за алкохол и наркотици

Общинарите в Смолян минават дрегер за алкохол и наркотици

Всички общински съветници, кметове на села, журналисти, служители, а и тези, които искат да присъстват на сесия в Смолян, ще бъдат тествани с дрегер за алкохол и наркотици в кръвта преди заседанието.

Това е заложено в правилника на организацията и дейността на общинския съвет, който бе приет в сряда, съобщи „Родопи Смолян“. Предложението е на председателя на общинския съвет Данчо Киряков и след тричасови дебати бе прието с 27 гласа „за“, без против и въздържали се. Мотивът за нестандартната мярка е, че в залата е имало присъстващи, които са буйствали, нарушавали реда и се е налагало намеса на полицията. По предложение на съветник от БСП специален квестор ще подлага на дрегер присъстващите и ще следи за реда в зала. „Предлагам да има квестор, който да присъства на заседанията. Той да бъде определен от председателя, може да бъде и от охраната на общината. Да присъства и да следи за реда в залата. Той да разполага с дрегер за алкохол и наркотици. При съмнение на хора, защото в залата влизат всякакви, че са употребили наркотични вещества или алкохол, да се тестват и при положителни проби и да се извеждат от залата". обяви съветникът.

Заради проточилото се заседание родопските съветници не успяха да разгледат бюджета на общината и го оставиха за началото на следващия месец. Общинарите обаче успяха да гласуват докладната за завишаване на заплатите на кметовете, които ще получават от 80 до 120 лева повече в зависимост от жителите на населеното място, на което са начело. Вдигнат и възнагражденията на кмета на община Смолян и неговите заместници.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.