Общинари ще доставят храна и лекарства на стари хора

Общинари ще доставят храна и лекарства на стари хора

Местни данъци с отстъпка ще се плащат до 30-и юни

Лекарства и хранителни продукти от първа необходимост ще бъдат доставяни на самотно живеещи, трудноподвижни и болни хора, съобщиха от община Хасково. Отменена е синята зона в центъра на града, а автобусите и тролеите се движат по-рядко, заради намалелия поток от пътници.

На горещите телефони 0884 619 636 и 0884 156 635 ще се приемат само поръчки за доставка на лекарства и хранителни продукти от първа необходимост. Услугата до врата ще се извършва единствено от служители на община Хасково след предварителна заявка, посочен точен адрес и обратна връзка с потребителя. Целта е да се избегнат всякакви опити за злоупотреби и измами.

Покупките се извършват със средства на гражданина, поискал доставката.

Заявките за храна и медикаменти се правят по телефона всеки ден от 9 до 14 ч. с доставка същия ден и от 14 до 17 ч. за доставка на следващия ден.

Кметът Станислав Дечев призовава всички да бъдат коректни и на горещите телефони да звънят само хора, които нямат възможност да се обслужат сами и нямат близки и роднини, на които да разчитат в момента. Социалният патронаж в Димитровград освен храна при нужда и заявка ще доставя и лекарства на възрастните хора по домовете им.

Удължава се срокът за плащане на местните данъци и такси с отстъпка до 30 юни, съобщават от община Хасково. На затворените кафенета и ресторанти заради извънредното положение няма да се събира такса за тротоарно право. Това ще предложи кметът Дечев на съветниците.

Автобусите на частната фирма арендатор на линиите са с намален график заради липса на пътници. Превозвачът извършва дезинфекция на автобусите. Фирмата обаче не можела да осигури лични предпазни средства на шофьорите си.

Тролеите в Хасково също вече са редуцирани. От 5 тролея се движат 4, като ще се реши дали да не останат по-малко заради намаляващите пътници. За шофьорите и контрольорите са осигурени маски и ръкавици, извършва се и дезинфекция, съобщиха от „Тролейбусен транспорт“. Не се събират и такси за паркиране в Синята зона на Хасково.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.