Общинари от ГЕРБ даряват заплатите си за медиците
3

Общинари от ГЕРБ даряват заплатите си за медиците

От ГЕРБ продължават с дарителската си кампания. Така общинските съветници от два града - Любимец и Разград, даряват заплатите си за медиците на първа линия.

Съветниците ит ГЕРБ в Любимец решили да дарят по една своя заплата на Центъра за спешна медицинска помощ в града. Поредно дарение за овладяване на заразата от коронавирус и подпомагане на медиците от региона прави и народният представител от ГЕРБ д-р Георги Станков. Той ще се присъедини към съветниците от ГЕРБ и ще даде лични средства за ЦСМП в родния Любимец. „Нека медиците от спешната помощ сами преценят за какво ще използват тези средства. Те са на първа линия в борбата срещу коронавируса и най-добре знаят от какво имат нужда в тези тежки дни“, каза д-р Станков. Преди дни партийната организация на ГЕРБ в Любимец раздаде 1 800 предпазни маски за многократна употреба на жители на града и на селата, както и на църквата "Св. Богородица". Преди две седмици и 16-те общински съветници на ГЕРБ в Свиленград също дариха заплатите си и предприеха няколко благотворителни кампании за подпомагане с хранителни продукти най-засегнатите от кризата жители на граничната община.

Наред с тях пък съветниците от ГЕРБ-Разград дариха заплатите си за месец март на областната болница - МБАЛ „Св. Иван Рилски и БЧК. „Предоставяме месечните си възнаграждения на лечебното заведение и БЧК, които ще ги разпределят в зависимост от нуждите си. В трудни моменти трябва да сме заедно, да се мобилизираме и кой с каквото може да помага. Този малък жест е израз на нашата признателност към хората, които са на първа линия в борбата с COVID – 19”, заявиха общинските съветници пред директорите на двете институции.

20 броя висококачествени защитни облекла за многократна употреба пък дариха от ГЕРБ – Враца на МБАЛ „Христо Ботев” - Враца. Структурата на ГЕРБ дари и парични средства на лечебното заведение, като с тях ще бъдат закупени 4 реанимационни легла за отделението, което е определено за лечение на COVID - 19. За областния координатор на ГЕРБ – Враца – инж. Петя Аврамова, членовете на общинското ръководство на партията, общинските съветници от групата на ГЕРБ и кметския екип на Калин Каменов бе важно в този критичен момент да помогнем на специализираното отделение. Може да разчитате на нашата подкрепа за всички дейности по оздравяването на МБАЛ „Христо Ботев“ – Враца“, каза общинският ръководител на ГЕРБ Малина Николова при връчването на дарението. Директорът на МБАЛ „Христо Ботев” д-р Петър Керемедчиев благодари за подкрепата. „В лицето на Министерството на здравеопазването и във Ваше лице виждам огромна подкрепа, благодарение на която работещите в болницата и пациентите имат необходимия ресурс за работа. Това ми дава увереност, че с общи усилия ще успеем да се справим със сложната ситуация, в която се намираме” – каза д-р Керемедчиев.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.