Общинари на „лов“ за брички в Дупница

Общинари на „лов“ за брички в Дупница

Общинари тръгват на „лов“ за изоставени автомобили по тротоари и зелените площи в Дупница. Обект на проверки ще бъдат коли, които не са регистрирани или са видимо в негодно за ползване състояние.

Със задачата са ангажирани служители от "Контролно звено" към кметската администрация, които заедно с полицаи ще изготвят протокол за техническо състояние на автомобилите, а след което ще поставят предупредителен стикер за премахване от собственика му в срок до 14 дни. „След изтичането му, Община Дупница конфискува и репатрира автомобила, като придобитите средства от продажбата постъпват в бюджета на Община Дупница“, обяви говорителят на администрацията, Христо Апостолов.

На установените собственици ще се налагат санкции съгласно Закона за управление на отпадъците в размер от 100 до 400 лв. и конфискация или заплащане на направените разходи по репатрирането.

През изминалата година само за ден в Дупница бяха открити 11 изоставени автомобили, в които се бяха настанили бездомни кучета.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.