Общинар от ГЕРБ: По-големият бюджет на София е резултат от добре свършена работа

Общинар от ГЕРБ: По-големият бюджет на София е резултат от добре свършена работа

"По-големият бюджет, на който Столична община залага за 2021-а година, е резултат от добре свършена работа през изминалата година. От една страна се дължи на повече привлечени пари от държавата, от друга- на защитените европейски проекти, по които има осигурено финансиране. Освен това очакваме и ръст на приходите по отношение на сделките с недвижими имоти, както и от такса смет за новите апартаменти и офиси, които се строят. Категорично обаче няма да се увеличават размерите на местните данъци и такси за столичани през 2021–а година". Така общинският съветник от ГЕРБ и председател на финасовата комисия в СОС коментира пред BulgariaOnAir проектобюджета на кмеството, предложен от Йорданка Фандъкова.

„140 млн. лева са предвидени за основния стратегически приоритет - изграждането на нова инфраструктура. Целим завършването на втория и третия градски ринг, чрез които ще се облекчи значително трафика в столицата. Прогнозата е с 1/3 да намалее трафикът, който минава през центъра на града. Предвиждат се повече пари за ремонти в кварталите  - 50 млн. лева, от които 10 млн. лева ще бъдат пряко на разположение на районните кметове", обясни Георгиев и допълни:

"Осигуряването на места за всички деца в яслите и детските градини е неотложен приоритет. В края на миналата година кметът на СО Йорданка Фандъкова подготви и СОС прие програма за справяне с недостига на места в детските градини и ясли до 3 години. През тази година ще се инвестират 66 млн. лева за изграждане и разширяване на 45 сгради. 1,6 млн. лева са отделени за проектиране на 16 нови сгради за детски градини, които да включим в строителната програма догодина.“

По отношение на критиките на опозицията към бюджета Георгиев коментира, че най-често се предлага да се дадат повече пари за всичко, но не се казва откъде ще дойдат тези пари.

„Бюджетът е баланс между приходи и разходи. И тъй като тези предложения нямат такъв анализ, няма как да бъдат подкрепени от нас. Но когато възприемаме техни предложения или забележки, така или иначе опозицията гласува против бюджета. Всеки разумен съвет и критично мнение ще бъде разгледано при обсъждането на бюджета", посочи още председателят на комисията по финанси на СОС.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.