Община Варна учредява нова награда за спортисти „Юнакъ“

Община Варна учредява нова награда за спортисти „Юнакъ“

Община Варна учредява нова награда „Юнакъ“. С приза ще се отдава заслужено признание на варненските спортисти, треньори, отбори и спортни деятели, които допринасят за издигането престижа на града и на България.

Причината за създаването на „Юнакъ“ е липсата на подобна награда за постижения в областта на спорта. Призът ще представлява авторски плакет от дърво и метал и няма да включва допълнителни финансови или материални премии.

Наградата ще се дава ежегодно за юбилеи, кръгли годишнини и постигнати значими резултати. При липсата на такива отличие няма да се присъжда, става ясно от статута, който днес беше одобрен от членовете на общинската ПК „Младежки дейности и спорт“.

Предложения за номинации в писмен вид до кмета на община Варна ще могат да отправят спортни сдружения, организации, граждани не по-късно от 30 октомври на текущата година. Решенията за удостояване с приза ще се взимат до 15 ноември от 5-членна комисия.

В нейния състав ще влизат един член на Обществения съвет по спорт и по двама представители на Общинския съвет и общинската администрация. Председател на комисията ще е шефът на дирекция „Спорт“ в Община Варна. Наградите ще се връчват от кмета и от председателя на Общинския съвет по време на церемонията „Спортист на годината“.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.