Увеличават услугите за хората в риск от COVID-19 във Велико Търново

Увеличават услугите за хората в риск от COVID-19 във Велико Търново

Община Велико Търново разширява услугите в подкрепа на хора от рисковите групи за заболяването, причинено от коронавируса. 

От 2 ноември всеки ден (работен и почивен) от 8,30 ч. до 18,00 ч. за тях ще работят следните телефони- 0883247410, 0883247411, 0883247412.

Инициативата е на кмета Даниел Панов.

Чрез колцентъра хората от рисковите групи – възрастни, с хронични заболявания, самотноживеещи и поставени в домашна изолация ще могат да подават заявки за закупуване и доставка на стоки от първа необходимост – хранителни и битови, лекарства, за плащане на сметки и извършване на административни услуги без нужда от пълномощно. Потребителите на колцентъра ще заплащат стойността на стоките, лекарствата или съответните битови сметки, а самата услуга по закупуване и доставка ще е безплатна.

Колцентърът ще обработва заявките на тези великотърновци, които попадат в обхвата на рисковите групи за COVID-19, но не ползват услугите на патронажната грижа, осигурени чрез проект на Община Велико Търново. Потребителите на тази социална услуга, която предоставя същата по обхват подкрепа, могат да продължат да подават своите заявки на телефон 062/619220, а в почивни дни да се обаждат на дежурните екипи в колцентъра. 

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.