Община Ракитово има нов автобусен превозвач

Община Ракитово има нов автобусен превозвач

Кметът на община Ракитово Костадин Холянов подписа договор за обществен превоз с фирмата „ Анибал“ от Ракитово с управител Ангел Балджиев. Срокът на договора е до 30 юли 2020 г., като автобусите на „Анибал“ ще возят от понеделник, 3 февруари 2020 г. Курсовете са редуцирани поради намаления пътникопоток, а за улеснение на гражданите на Ракитово, Костандово и Дорково е разпространено и разписание на автобусните превози.

Във Велинград автобусите на фирма „ Анибал“ ще спират на паркинга пред жп гарата в града, който е общинска собственост и община Ракитово се е договорила с община Велинград за неговото ползване.

В Дорково, Ракитово и Костандово остават старите автобусни спирки. До избора на нов превозвач на община Ракитово се стигна, след като с предизвестие бе прекратен договорът, сключен на 24 август 2015 г. с „Чепино автотранспорт“ ЕООД-Велинград.

Дружеството обаче не изпълняваше курсове и не спазваше разписанието. Стигна се недоволство от страна на гражданите в община Ракитово, които нямаше с какво да се придвижват до Велинград и в общината.

За да защити техните интереси, кметът на общината Костадин Холянов поиска разрешение от областния управител Стефан Мирев да избере нов обществен превозвач за срок от 6 месеца, а след това да се проведе конкурс чрез обществена поръчка.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.