Община предлага на МЗ замяна на двор с бивша АГ-клиника

Община предлага на МЗ замяна на двор с бивша АГ-клиника

Община Стара Загора предлага на здравното министерство да бъде извършена замяна на двор с доскоро използвана за нуждите на АГ-комплекс 4-етажна масивна сграда в центъра на града, където след солиден ремонт да бъдат настанени всички диагностично-консултационни центрове.

Близо 100 дка е дворът на МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, чийто мажоритарен собственик е държавата,но земята около и под сградите е на общината, припомня кметът Живко Тодоров. Години наред здравното заведение не е плащало местни данъци и такси, натрупаните задължения надхвърлят 1 млн лв, в същото време болницата печели от колите, които паркират вътре в двора.

До края на месеца предстои сградата на АГ-комплекса да бъде освободена поради прехвърлянето на дейностите в основния болничен корпус, на този етап няма решение какво ще става с освободената сграда. Една от идеите беше тя да се продаде на търг, а с парите да бъдат покрити поне част от над 20-те милиона лева стари борчове на УМБАЛ, но тя не бе реализирана по неясни причини.

Сградата е в идеалния градски център, нямаме намерения да я правим хотел, а да съберем за удобство на населението ДКЦ-та и кабинетите на личните лекари след като направим сериозен ремонт за наша сметка, по този начин ще подпомогнем здравната реформа, коментира идеята си градоначалникът.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.