Пловдив създаде онлайн банка за привличане на медици в борбата с COVID-19

Пловдив създаде онлайн банка за привличане на медици в борбата с COVID-19

Община Пловдив продължава да набира доброволци медицински специалисти, които да се включат в борбата с ограничаване разпространението на коронавирус.

За целта вече има специален електронен формуляр, който желаещите трябва да попълнят.

Кандидатстващите могат да го открият на заглавната страница на сайта на Общината на https://www.plovdiv.bg/.

Най-важни са лекарите и всяка оказана им помощ е изключително належащо, защото човешкият живот и здравето на нашите близки са безценни.

Липсата на достатъчно медицински специалисти затруднява работата в болниците и по-бързото подобряване на състоянието на заболелите.

Затова призоваваме всеки, който желае и има медицинско образование или е студент по медицина, да се включи, за да обединим усилия срещу невидимия враг, срещу който се изправят хората от България и цял свят.

Данните с основна информация на доброволците се събират от дирекция „Здравеопазване“, които ще послужат за нуждите на общинските здравни заведения и COVID-зоните, обособени в Диагностично-консултативните центрове.

Община Пловдив апелира гражданите да спазват всички противоепидемични мерки за по-бързото справяне с пандемията и икономическите, социални и здравни последици от нея.

 

 

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.