Община Пазарджик от 1 март поема отново обслужването на „Синя зона“ и ще прекрати договора с концесионера“ Контур 7“, на която от 1 май м.г. бе възложена услугата за платено паркиране в областния град.

Това съобщи пред общинските съветници кметът на община Пазарджик Тодор Попов. По думите на градоначалника фирмата не се е справила достатъчно добре, с работата си нейните служители са създали допълнително напрежение и са демонстрирали агресивност.

Медиите неведнъж сигнализираха за случаи на грубо отношение към шофьорите и системни нарушения на Закона за движение по пътищата и Правилника за неговото прилагане от страна на служители на концесионера.Този път няма да се бърза с провеждането на конкурс за нов концесионер на „Синя зона“, увери съветниците кметът Тодор Попов.

Градоначалникът поиска сити-парламентът да сформира комисия с представители на всички формации в Общинския съвет, която да разработи условията за конкурса и изискванията на които трябва да отговаря новият наемател. От 1 март в „Синя зона“ в Пазарджик ще може да се паркира и за половин час.

Това обаче няма да става с SMS-и, а само с талони, които ще струват по 0,70 лв. Изключението се прави, защото има много хора, които имат бърза работа до институции, ведомства или банки и нямат едночасов престой в района им.От 1 март, когато ще влезе в сила новата наредба на годишните талони за абонамент за паркиране, няма да бъде изписван номерът на автомобила.

По този начин семейство, което има две коли, ще може да го ползва и за двете, а не както досега, всяка от тях трябваше да има отделен талон за паркиране. Безплатен ще бъде престоят в „Синя зона“ за електромобилите, а хибридните автомобили ще плащат наполовина от стойността на редовната такса.

 

 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Жители на села край Пазарджик на бунт заради депо за отпадъци

Жителите на пазарджишките села Синитево и Мирянци подготвят протести заради инвестиционно намерение в района между двете села да бъде изградено депо за неопасни отпадъци. Местните хора недоволстват, тъй като смятат, че боклуците ще замърсят терена, който е вододайна зона и на територията му има карстов извор.

Камионите за превоз на дървесина вече с регистрация в горските дирекции

Всички моторни превозни средства, които транспортират дървесина и дърва за огрев, трябва да бъдат регистрирани в РДГ Пазарджик. Да представят талон на МПС-то, удостоверение от фирмата, която е предоставила GPS устройството, потребителско име и парола, за да може да се проследяват автомобилите. Това съобщи шефът на Регионалната дирекция по горите в Пазарджик инж. Ангел Кузманов, цитирайки новите изменения в Наредбата за контрол и опазване на горските територии, които влязоха в сила от 13 февруари тази година.