Община Панагюрище удостои посмъртно с наградата “Любородие“ журналист
2

Община Панагюрище удостои посмъртно с наградата “Любородие“ журналист

Журналистът Томи Наплатанов от Панагюрище, който си отиде от този свят преди месец след тежко заболяване, бе удостоен посмъртно с наградата“ Любородие“ за краеведческа дейност на местната община.Комисията, с председател Галина Матанова – заместник-кмет „Хуманитарни дейности“ на Община Панагюрище и членове: Дида Карайлева – ВрИД директор на ОУ „Двайсти април“; Георги Георгиев – председател на ПК „Образование, култура, младежки дейности и спорт“ на Общински съвет – Панагюрище; доц. д-р Атанас Шопов – директор на Исторически музей – Панагюрище; Иванка Кърпарова – председател на Обществения съвет ОУ „Двайсти април“, обсъди предложената номинация и определи за носител на наградата за краеведческа дейност „Любородие“ през 2021 година г-н Томи Наплатанов, посмъртно.

Плакетът ще бъде връчен от кмета на община Панагюрище Никола Белишки на 20 април 2021 година пред Вечния огън на Мемориален комплекс „Априлци“, по време на празничното честване на патронния празник на ОУ „Двайсти април“.

Наградата за краеведска дейност „Любородие“ е учредена от Община Панагюрище и Основно училище „Двайсти април“ – Панагюрище и представлява грамота, плакет и парична сума. Събитието е част от Общинската годишна програма на тържествата по случай 145-та годишнина от Априлската епопея и от програмата за отбелязване на патронния празник на Основно училище „Двайсти април“.

Наградата за краеведска дейност „Любородие“ се присъжда на Томи Наплатанов за цялостния му творчески и професионален път, и достойните му житейски каузи. Като общественик той стои зад подкрепата на много местни родолюбиви идеи, които допринасят за развитие на културата, образованието и съхраняването на историческото наследство, свързани със създаване, съхраняване и разпространение на научни изследвания, документални издания, опазване и популяризиране на културно-историческото наследство на общината, художествена литература, възстановки, спектакли и други, свързани със значими събития, включени и в културния календар на Община Панагюрище. 50-годишният журналист беше и беше общински съветник.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.