Община отпусна стипендия на студентка-сирак

Община отпусна стипендия на студентка-сирак

Общинският съвет в Пазарджик одобри молбата на студентката по медицина Мария Папазова, останала без родители, да получава стипендия от 300 лв. месечно за целия срок на следването си в Медицински университет в Пловдив.

Мария е родена през 1999 г. По стечение на обстоятелствата остава кръгъл сирак и за нея се грижи баба ѝ по майчина линия. През октомври 2016 г. органът по настойничество и попечителство при община Пазарджик определя Мария Симонова за попечител на Мария Папазова.

Г-ца Папазова записва и успешно завършва през май 2018 г. Езикова гимназия „Б.Брехт” в гр. Пазарджик с интензивно изучаване на немски и втори език-английски. Полага успешно изпит по биология и химия. Записва да следва редовно обучение през 2018/2019г. в  Медицински университет  гр. Пловдив.

С писмо от 29 август т.г. Мария се обръща с молба до кмета на общината и председателя на Общински съвет Пазарджик за финансова подкрепа, тъй като живее сама с баба си ( която е единствената и роднина, полагаща грижи за нея), а обучението по медицина е непосилно да се съчетае с работа.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.