Община Каварна започна съкращения, намаляват щата и в Балчик

Община Каварна започна съкращения, намаляват щата и в Балчик

14 служители в Община Каварна вече са съкратени, научи „Монитор“. Част от тях са получили предизвестия, други обаче директно са изстреляни на борсата, без предупреждение. Любопитното е, че славният отдел „Култура“, организирал толкова събития през годините, вече е ликвидиран. Останал е само един служител, който ще е прикрепен към друг отдел, обясниха източници на „Монитор“.

Според тях, от новия екип на кмета Елена Балтаджиева не обясняват мотивите и причините за съкращенията. Из кулоарите на общината се говори, че съкращенията на администрацията ще продължат, докато щатът падне от 120 на 80 – 82-ма служители.

Новият Общински съвет на Каварна се прочу скандално в края на месец януари, когато поиска от журналистите заплащане на такса, за да отразяват сесиите на Общинския съвет. "Заснемането и излъчването на заседанията на Общински съвет – Каварна се извършват с разрешението на председателя на общинския съвет и се заплащат по определена от Наредба 3 за определянето на местни данъци, такси и цени на услуги на територията на община Каварна тарифа," е приетото решение.

Близо 17 процента съкращения предстоят в администрацията на община Балчик и кметствата, след като местният парламент утвърди предложената от кмета нова обща численост и структура. Общата численост на длъжностите се намалява с петдесет и става 248,5 броя. Включва изборните длъжности, кметския екип, кметските наместници, администрация и функции към общината като здравеопазване, образование, отбрана и сигурност, социални грижи, благоустрояване и чистота, икономически дейности и услуги, почивно дело, културни и религиозни дейности. В момента 17 души на пенсионна възраст са в принудителен отпуск до 6 април.

 

 

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

НАЙ-ГЛЕДАНИ