По 5 литра органична тор ще получат всички бургазлии, които са платили накуп всички дължими налози към общинската хазна.

Подаръците се осигуряват от общинската администрация, а право да ги получи има всеки, който представи платежен документ като доказателство, че се е издължил. Изискването на общината е най-късно до 30 април да бъдат платени пълният размер на дължимите данък сграда и такса битови отпадъци. Освен че ще получат безплатно

по една петлитрова торба компост,

 изрядните данъкоплатци ще ползват и 5% отстъпка от налога, напомниха от местната администрация. От там уточниха, че са осигурени достатъчно количества висококачествен компост, произведен от общинското предприятие "Чистота ЕКО", който може да се използва както за наторяване на градини, така и за декоративни стайни растения.

Всички, които са заплатили до 30-ти април местните данъци и такси, могат да получат подаръка си във всеки от градските мобилни центрове

за разделно събиране на отпадъци.

"Когато отидете до мобилния център за бонуса, трябва да носите със себе си платежен документ за своя имот. Ако плащате данъци на няколко имота, за всеки от тях ви се полагат по 5 литра компост, който е най-добрият наторител за градински и стайни растения, без грам химия в състава си", обявиха от общинския пресцентър.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Грипна ваканция и в Бургас от понеделник

Всички училища в Бургас хлопват кепенци за седмица заради грипа. Новината дойде в четвъртък, след като стана ясно че броят на болните прогресивно растес бясна скорост. Въпреки, че епидемия все още няма, здравните и местни власти са решили да вземат превантивни мерки с цел спиране на заразата.

Прокуратурата: Италианските отпадъци в Бургас не са радиоактивни

Двадесетте контейнера с отпадъци, внесени от Италия през Бургаското пристанище, не са радиоактивни, нито токсични, съобщиха на извънреден брифинг от бургаската прокуратура.

„Няма установен никакъв радиоактивен или опасен отпадък. Искаме да успокоим гражданите на Бургас, че отпадъците не крият риск”, заяви ръководителят на Окръжна прокуратура Бургас прокурор Георги Чинев.

Близо 306 млн. лева е бюджетът на Бургас за 2020 г.

Бургас започва годината с финансова стабилност и годишна бюджетна рамка от 305, 942 777 лева. Проектобюджетът за 2020 е справедлив, тъй като осигурява средства за всички направления, необходими за  развитието на града, обяви кметът Димитър Николов.