Будките за бързо хранене, разположени в Студентски град в София, известни като „Манжда стрийт“, ще бъдат премахнати. Това стана ясно от фейсбук потребители, сигнализирали за затворени търговски обекти.

Опасенията на онлайн потребителите са, че и на мястото на „Манджа стрийт” може да се появи кооперация. Новината за строежа потвърди пред „Монитор“ и кметът на район „Студентски“ Димитър Дилчев. Той обаче обясни, че на мястото на павилионите за храна ще бъде изградено общежитие с подземни гаражи и търговски площи.

„От март има разрешение за строеж, кога обаче ще започне изграждането на сградата, все още не е ясно“, каза Дилчев. От публикациите във Фейсбук става ясно, че в момента павилионите за дюнери, бургери, палачинки и друга храна са опразнени, а на някои има и надписи, канещи клиентите да заповядат на нови локации в района.

Столичната община вече избра и проект за кампус в Студентски град, който ще бъде разположен между улиците „Проф. Боян Каменов” и „Проф. Георги Брадистилов”. Според проекта за новия кампус ще бъде изградена алейна мрежа, подходяща за пешеходци, велосипедисти и автомобилен достъп с маркировка и знаци. Кампусът ще бъде ограден и студентите ще влизат през пропускателни пунктове, чрез система за достъп, но ще има и помещения за охранители. Ще има и ниски обекти с търговска цел – за кафе или магазин, но и многофункционално помещение. Проектът предвижда и полуподземен паркинг между блоковете 1 и 2, изолиран със зеленина. С инвестиционния проект се цели обитаването на блоковете да бъде защитено както от външни човешки фактори – достъп на външни автомобили и хора, така и от въздействието на отрицателните фактори на околната среда – шум, прах и др. Това включва поставянето на ограда, която да маркира и защитава територията от нерегламентиран достъп.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Кантарджиев и Кунчев проверяват кооперативните пазари в страната

Днес представители на Националния оперативен щаб в лицето на проф. Тодор Кантарджиев и доц. Ангел Кунчев ще посетят кооперативни пазари в страната, за да се запознаят на място с организацията по прилагането на издадената вчера от министъра на здравеопазването заповед за противоепидемичните мерки, които следва да бъдат реализирани на териториите на кооперативните и фермерски пазари. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването.