Община Панагюрище стартира проект за обновяване и реконструкция на площад“ Райна Княгиня“ в средногорския град, информираха от местната администрация.

Цели се да се подобри достъпността на средата, да се оптимизират комуникационните потоци и възможности за социални контакти, чрез създаване на единна система от пешеходни пространства с обща визия, съобразена със спецификата на града, като се запазват и надграждат  реализираните вече обекти, съобщиха от общината в средногорския град.

Ще се оформят функционални и естетически пешеходни алеи с паркова мебел и допълнителни осветителни тела. Ще се обособят нови зелени площи с автоматизирана поливна система и ще бъде положена нова площадна настилка.

Ниска тревна растителност,  храсти, цветя и дървета ще допринасят за цялостния вид на площада и ще подчертават красотата му и възможностите за отдих. Изпълнението на проекта е поредна стъпка към повишаване качеството на живот за жителите на община Панагюрище и развитието ѝ като привлекателен социално-икономически център, сигурно място за живот и отдих.

Реконструкцията на площад „Райна Княгиня” ще надгради  наложения имидж и позициониране на Община Панагюрище като атрактивна дестинация със собствен облик и богато културно-историческо наследство, както и създаване на бизнес и инвестиционен климат в подкрепа на туристическия сектор, съчетани с насърчаване на участието на частния сектор като инвеститор.

 

По темата: площад
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

В Пещера тръгва подписка за референдум срещу депо за изгаряне на опасни отпадъци

В Пещера и в селата Капитан Димитриево и Радилово в общината тръгва подписка за провеждането на местен референдум против инвестиционно предложение за изграждане на депо за изгаряне на опасни отпадъци на територията на община Пещера. Това съобщиха от Инициативния комитет с председател Златка Цвеева.  

Рибари от пазарджишко искат нощен риболов, за да пазят язовирите

Рибари от пазарджишко искат да се разреши нощният риболов на още 4 язовира в Пазарджишко – „Батак“, „Голям Беглик“, Малък Беглик“ и „Доспат“. Това пише в писмо до шефа на местната дирекция на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури Стоян Любомиров. Идеята е да пазят водните съоръжения от бракониери.

Изследваха слуха на над 600 новородени

639 бебета, които са  родени в МБАЛ-Пазарджик през 2019 г., са преминали неонатален слухов скрининг. Само при две от новородените  са открити отклонения от нормата. Това показват данните на Здравно-консултативния център за майчино и детско здраве.