Обновиха средното училище в Сърница с европари
2

Обновиха средното училище в Сърница с европари

Средното училище в гр. Сърница е с изцяло нов и модернизиран вътрешен и външен облик след реализация на проект „Основен ремонт и цялостно обновяване, благоустрояване и озеленяване на двор на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, който се осъществи с предоставянето на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Развитие на селските райони”, който Общинска администрация Сърница успешно приключи. Това съобщи кметът на общината Неби Бозов.

Стойността на проекта е в размер на над 2 200 000 лв. с ДДС. Извършени са основни строително-ремонтни дейности на цялата сграда, в това число и изграждане на изцяло нови електро и „ВиК“ инсталации, покривна конструкция, както и нова парно-отоплителна система. Осигурена е добра енергийна ефективност на сградата.

Учебните и административните кабинети са оборудвани с ново ученическо оборудване, обзавеждане, мебели и пособия, чрез които по модерен и достъпен за децата начин да се представя учебния материал в комфортна и интересна за всяка една възрастова група среда.

Облагороден и реновиран е дворът на училището, както и спортните площадки, изградени са нови кътове за отдих, игра и общуване както за малките, така и за големите. Сега училището има нов, свеж и атрактивен вид на европейска образователна институция, в който децата на община Сърница ще могат да учат в модерна и интерактивна среда.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.